• Home
  • Blog
  • Terugblik uitstap naar stal Damiro (15 juni 2018)

Terugblik uitstap naar stal Damiro (15 juni 2018)

10 Juli 2018
Woonzorgcentrum Herdershove
Centrum voor kortverblijf Herdershove

Toegekomen bij Tiny in de manege, stond haar paard Dixie en de eigenaar van de manege al klaar om ons te verwelkomen.

Vrijdag 15 juni 2018 was een dag om naar uit te kijken want de bewoners van afdeling Bucolica gingen op uitstap naar de manege stal Damiro in Koolkerke. Iedereen was ‘s morgens wat zenuwachtig, maar we keken er toch naar uit om de dag tussen de paarden mee te maken. Toegekomen bij Tiny in de manege, stond haar paard Dixie en de eigenaar van de manege al klaar om ons te verwelkomen.

Gezeten in het zonnetje, aan de buitenpiste, kon iedereen alles goed zien. Samen met enkele bewoners heeft Tiny, haar paard Dixie geborsteld en verzorgd. De bewoners en Dixie genoten van alle aandacht. Daarna volgde een demonstratie hoe Tiny met Dixie rijdt en springt. Je zag de mensen glunderen en aandachtig kijken en klappen.

Dan was het tijd voor een drankje en ijsje, het smaakte... Freddy, de eigenaar van stal Damiro, verraste ons in de piste met een merrie en haar veulentje van één maand oud. “Prachtig om te zien” zeiden alle bewoners. Jammer genoeg was ons bezoek aan de stal Damiro om 15u00 reeds afgelopen. Moe maar zeer tevreden keerde iedereen na deze leuke, mooie en zonnige “paardendag” terug naar Herdershove.
Vele groetjes van Tiny en Dixie.