• Home
  • Blog
  • Terugblik bezoek miniatuur paardjes op 22 augustus in wzc Herdershove

Terugblik bezoek miniatuur paardjes op 22 augustus in wzc Herdershove

11 September 2018
Woonzorgcentrum Herdershove
Centrum voor kortverblijf Herdershove
Dagverzorgingscentrum De Moerbei

Werelddierendag, 4 oktober, is een datum die nog ver in het verschiet ligt maar toch kregen wij al een voorproefje op woensdag 22 augustus met het bezoek van de minipaardjes uit Ramskapelle. De paardjes werden begeleid door een 6 tal kinderen.

Tiny (collega afdeling Bucolica) zorgde ervoor dat de bewoners van Herdershove het kleinste paardje van Europa konden aaien. Ook de aanwezigheid van een merrie met haar jonge veulen was hartverwarmend.

De dieren zijn Amerikaanse miniatuur-paardjes met een Arabische look. Ze worden ingezet in de zorgsector, voor fotoreportages, verjaardagsfeestjes….. en jaarlijks worden enkele kampen georganiseerd waar kinderen instaan voor de verzorging van de dieren.
De eigenaar van de dieren ziet er wel op toe dat de paarden niet worden afgepeigerd en last veelvuldig rustmomenten in. Tijdens die momenten zorgt hij ervoor dat de paarden “gewoon paard” kunnen zijn.

Zowel de bewoners als de collega’s van Herdershove hebben van het bezoek genoten. We hopen stilletjes nog eens de paarden te mogen ontvangen.
Van harte dank Tiny om dit bezoek voor ons te organiseren.