• Home
  • Blog
  • Visbedrijven brengen bezoek aan woonzorgcentrum Herdershove. Schelvis: van IJsland tot in de keuken van WZC Herdershove.

Visbedrijven brengen bezoek aan woonzorgcentrum Herdershove. Schelvis: van IJsland tot in de keuken van WZC Herdershove.

19 April 2019
Woonzorgcentrum Herdershove
Centrum voor kortverblijf Herdershove
Dagverzorgingscentrum De Moerbei

Mowi Belgium(visspecialist voor de foodservice sector) wil de IJslandse schelvis terug op een positieve manier op de menukaart plaatsen. Het bedrijf nodigde daarom het IJslandse visbedrijf Ny Fiskur uit om meer voeling te krijgen met de eindconsument. Samen volgden ze het proces van aankomst van de vis bij Mowi Belgium in Brugge tot het bereiden en consumeren van de vis bij een foodserviceklant. En laat woonzorgcentrum Herdershove nu één van hun foodserviceklanten zijn.

Op 26 maart brachten vertegenwoordigers van Mowi Belgium en Ny Fiskur een bezoek aan het woonzorgcentrum Herdershove. Collega Alain Creytens, kok in het woonzorgcentrum, verwelkomde hen en leidde hen rond. Nadien bereidde hij samen met de keukenploeg de middagmaaltijd. Uiteraard stond die dag schelvis op het menu. Maar liefst 220 maaltijden werden in de grootkeuken bereid. De schelvisporties werden gebakken in de combisteamer.

Van de gelegenheid werd ook gebruik gemaakt om het voedingsbeleid van Curando toe te lichten. En uiteraard kon een proefsessie hier niet ontbreken. De vertegenwoordigers konden nu ook met hun smaakpapillen vaststellen dat werkelijk ieder onderdeel van het proces, van het vangen van de vis tot het consumeren ervan, invloed heeft op de smaak. Met voldoening konden ze dan ook vaststellen dat het resultaat van de bereidde schelvis op het bord en in de mond uitstekend was: heerlijk mals en stevig.

Rik, Aleksandra en Steini hadden na afloop van het bezoek alleen maar lovende woorden voor het keukenteam: ‘cooking is an art’.