• Home
  • Blog
  • Terugblik op ons bezoek aan Illud Mane

Terugblik op ons bezoek aan Illud Mane

7 Oktober 2019
Woonzorgcentrum Herdershove
Centrum voor kortverblijf Herdershove
Dagverzorgingscentrum De Moerbei

De dag begon om 10u met het klaar maken van de voertuigen en de mensen te verdelen over de wagens. Via de snelweg waren we al vlug in Ruislede aangekomen waar we gastvrij werden ontvangen door mijn collega Els van de pastorale dienst van de Zusters van O.L.V. van 7 Weeën. Ook de overste van de zusters verwelkomde ons evenals zr. Noéla. We mochten onze voeten direct onder tafel schuiven om te genieten van een lekkere maaltijd. Nadien kwam er nog koffie en gebak op tafel.

Met een voldaan gevoel mochten we dan luisteren en kijken naar een reportage en inleiding op de tentoonstelling.
Hierna bezochten we met z’n allen de tentoonstelling van de kunstwerken, beelden, schilderijen en kalligrafische werken met als thema het Hooglied. Het Hooglied is een deel van het oude testament waarin de laatste koning van Israël, genoemd Salomo, zijn liefde betuigd aan de Sulammitische. Het wordt gedateerd rond de 8-6 eeuw voor Christus. Zowel in het joodse als in het christelijke geloof wordt de tekst ook gebruikt als vertaling van de liefde tussen God en de mens.
Elk kunstvoorwerp op de expositie had als titel een vers of een stukje uit een vers van het Hooglied.

Nadien sloten we het bezoek af met een bezinning en gebedsmoment in de mooie neogotische kapel van de zusters. Er was ook gelegenheid om een kaarsje te branden voor een of andere intentie.
Op de terugweg naar huis hoorden we tevreden mensen die moe en voldaan thuis kwamen na een mooie dagtrip. Komend jaar zetten we de traditie door en kijken we al uit naar de volgende Illud Mane.

Bart,
Aalmoezenier,