Oktoberfest bij WZC Mariaburcht

15 Oktober 2019
Woonzorgcentrum Mariaburcht
Centrum voor kortverblijf Mariaburcht
Dagverzorgingscentrum Mariaburcht

Van 7 tot en met 18 oktober gaat het Oktoberfest in woonzorgcentrum Mariaburcht door. Deze 2 themaweken staan volledig in teken van bier en amusement.

De activiteitenzaal “Den Boomgaard” werd naar aanleiding van deze festiviteiten volledig omgetoverd tot een bierstube, een übergezellig muziek- en praatcafé. Hier gaan ook de meeste activiteiten door. 

De themaweek ging van start met een Oktoberfest-quiz waar we onze bewoners meer duidelijkheid brachten over het thema. Toen dat duidelijk was, organiseerden we tijdens een volgende activiteit een kroegentocht. We hielden er 3 tussenstops met telkens een proevertje.

Bij de volgende activiteit werd de bierstube geopend voor het brede publiek. Bewoners, bezoekers van het dagcentrum, medewerkers, vrijwilligers, familieleden... kortom iedereen was er van harte welkom. Er werd geproefd van een Duits worstje en bij een lekker biertje werd gezellig verder gekeuveld.

Een bezoek aan een bierbrouwerij mocht hier niet ontbreken! We brachten een bezoek aan bierbrouwerij "De Poes' in Tielt. Daar werden we heel vriendelijk ontvangen door de eigenaar, Stijn David. We kregen er een interessante rondleiding en mochten – uiteraard – ook proeven van zijn gebrouwd bier.

We sloten de eerste week af met een mini-schlagerfestival.

De tweede week van het Oktoberfest @ woonzorgcentrum Mariaburcht is minstens even amusant. Daarover brengen we je volgende week verslag uit.

Gesundheit!