• Home
  • Blog
  • Terugblik op deelname aan Levensloop.

Terugblik op deelname aan Levensloop.

15 Oktober 2019
Woonzorgcentrum Herdershove
Centrum voor kortverblijf Herdershove
Dagverzorgingscentrum De Moerbei

Tijdens het eerste weekend van oktober ging Levensloop door, een initiatief van de Stichting tegen Kanker.
Tijdens dit evenement worden mensen die kanker overleefden of er nog tegen vechten gevierd en worden zij die aan kanker overleden zijn herinnerd. Gedurende 24 uur lopen of wandelen verschillende teams tijdens een estafette rond een parcours. Het is hierbij de bedoeling dat telkens minstens 1 persoon op de piste staat. 

Net als vorig jaar namen wij deel aan dit evenement als ‘Team Curando Noord’. Kapiteins Louise Vandewiele, Nele Coudenys en Mieke Cappan waren op zaterdag al vroeg uit de veren om hun teamtent op te stellen langs het parcours van Sport Vlaanderen Brugge. Dit deden ze samen met 77 andere teams.

Om 15u werd het startschot gegeven met de openingsceremonie. Dankzij de vele vrijwilligers konden enkele bewoners van Herdershove meegenieten van dit moment. Ook zij deden een aantal rondes en genoten van een drankje in de tent. De bewoners werden afgelost door heel wat sportievelingen die elkaar gedurende de volledige 24 uur aflosten. Daarnaast had Team Curando Noord dit jaar ook enkele deelnemers die de klok rond (jawel, de volledige 24u) stapten. Een uitzonderlijke prestatie!

Om 20u30 volgde de kaarsenceremonie waarbij het volledige parcours werd verlicht door kaarsjes. Naast de ceremoniemomenten werden verschillende randactiviteiten aangeboden: dans- en muziekoptredens, een initiatie Zumba, een DJ-set door Team DAMP. Maar ook de teams zelf boden tal van activiteiten aan voor jong en oud en zorgden ervoor dat onze maagjes steeds gevuld werden.

Levensloop werd afgesloten op zondag om 15u met de slotceremonie waarbij de mensen die Levensloop mogelijk maakten in de bloemetjes werden gezet. Een feestelijke afsluiter, want in totaal namen 189 vechters, 3607 deelnemers, 78 teams deel aan Levensloop waardoor we samen 125.472,68 euro inzamelden.

De teamkapiteins willen graag alle wandelaars, vrijwilligers, bewoners en sympathisanten bedanken en in het bijzonder collega Deborah Willaert en de vrijwilligers Dirk en Johan. Hen willen we extra in de bloemetjes zetten voor hun harde werk om alles in goede banen te leiden. Zonder hen was het ons niet gelukt zo’n mooie editie te verwezenlijken!