• Home
  • Blog
  • (Gebeds)momenten in Curando West

(Gebeds)momenten in Curando West

4 November 2020
Centrum voor kortverblijf Westervier
Woonzorgcentrum Westervier
Centrum voor dagverzorging Sparke Viers

Maandelijks maken we in elke living van WZC Westervier en in CDV Sparke Viers tijd om er samen te komen in woord en gebed. Oktober is sinds vanouds de rozenkransmaand, een Mariamaand waarin gebed centraal staat.

Dit beleefden we in WZC Westervier in oktober door samen te komen in de kapel en er weer samen te vieren. We spraken onze dankbaarheid uit en werden stil bij de gedachte aan de voorbije maanden. In de voorbeden hadden we bijzondere aandacht voor iedereen die te vroeg afscheid moest nemen van een kind. Voor dit laatste blijven we bidden, doorheen elk moment van het komend jaar.

In CDV Sparke Viers stond oktober in het teken van de ziekenzegen. We spraken over elkaar de zegen uit, om bescherming wanneer het moeilijk is, maar ook om samen de fijne momenten te mogen beleven. Cecile bleek nog steeds even goed in vorm om de eerste lezing voor te lezen. Bedankt, Cecile, om een stem te geven aan wat ons zo na aan het hart ligt.

In november staan traditiegetrouw de herdenkingsvieringen op het programma. Bewoners van WZC Westervier en bezoekers van CDV Sparke Viers worden uitgenodigd om in hun living de herdenkingsmomenten mee te maken. Families van overleden bewoners en bezoekers, die we normaal graag ontmoeten, worden een op de hoogte gehouden van de uitgestelde herdenkingsinitiatieven en kunnen in de tussentijd ook nog iets aan hun voordeur verwachten. Voor al wat er was, en al wat er nog is, wij denken aan jullie en laten je niet los.