• Home
  • Blog
  • Geen bakje, maar een zakje troost

Geen bakje, maar een zakje troost

9 December 2020
Centrum voor kortverblijf Westervier
Woonzorgcentrum Westervier
Centrum voor dagverzorging Sparke Viers

Het was wikken en wegen, maar uiteindelijk kon zelfs de geplande wandelwake in november niet doorgaan. Een wandeling met verschillende herdenkingsstopjes rond WZC Westervier, die zal voor het moment zijn waarop evenementen weer toegelaten zijn. Maar dat wil niet zeggen dat we niet denken aan de families die een bewoner of bezoeker verloren.

Voor elk van deze families werd er geen bakje troost (een kopje koffie) maar een zakje troost gemaakt. Een gepersonaliseerd pakketje met daarin verschillende elementen om herdenken en gedenken thuis de ruimte te geven. En daar deden we graag allemaal samen ons best voor.

Vanuit Wonnebronnen werd er geholpen met het maken van de kaartjes waar een stukje voering van de troostmantel  in verwerkt werd. Terwijl Louis in elk kaartje een gat in de vorm van een wolkje ponste, plakte Josefien in elk gat een geplastificeerd stukje van de troostmantel. Esther en vrijwilliger Mickaël zorgden er samen voor dat de uitleg en een afbeelding van de volledige troostmantel op elk kaartje belandde. Uiteindelijk werd de naam van elke overledene op een kaartje geschreven en aan de desbetreffende familie bezorgd.

En ook in Ommentomme hielpen ze mee: een bloembol werd met veel zorg ingepakt in een mooi papiertje. Zo kregen de families een geschenkje vol kracht en kleur om in de tuin te planten. Een gebaar dat ook op de troostplek achter WZC Westervier een symbolische link heeft gekregen.

In Heemnisse en Nokkema zorgden ze voor geschilderde lampenkapjes. Soms belandde er wat verf waar hij niet moest belanden, maar uiteindelijk werden er genoeg lampenkapjes gemaakt om de zakjes troost van een hoopvol lichtje te voorzien. Wil je graag ook een lampenkapglaasje maken? Print dan onderstaand document uit en ga zelf creatief aan de slag voor een hoopvol lampje.

Nu de zakjes allemaal gevuld en klaar zijn, zijn de eerste al de deur uit. Heel veel warme reacties mochten we al ontvangen, wanneer je met een eenvoudig bruin zakje vol liefde voor de deur van een verbonden familie staat. Het is dan maar ook alleen maar op zijn plaats om iedereen die aan deze zakjes troost ook nog eens via deze weg te bedanken.

En aan iedereen die iemand moet missen, wensen we heel veel goede moed en fijne herinneringen de komende feestdagen.