• Home
  • Blog
  • Koffiestop in Curando West: een gigantisch succes t.v.v. Mufunga vzw

Koffiestop in Curando West: een gigantisch succes t.v.v. Mufunga vzw

12 Mar 2021
Centrum voor kortverblijf Westervier
Woonzorgcentrum Westervier
Centrum voor dagverzorging Sparke Viers
Groep van assistentiewoningen Hof O.L.V. Hemelvaart en Hof Bladelin
Groep van assistentiewoningen De Zilvertorens Westkapelle
Groep van assistentiewoningen Altegaar

De koffiestop is in Curando West één van de hoogtepunten van het jaar. Samenkomen om een kop koffie of thee met een plakje zelfgebakken cake te nuttigen, in de cafetaria van Westervier of in Sparke Viers, het is het recept voor een gezellige namiddag waar de hele zone op uitgenodigd is. Maar dit jaar werd er nog gezocht naar een alternatief, hopend dat het volgend jaar terug samen zal zijn.

We kozen om, samen met Broederlijk Delen en één van de goede werken van onze zusters, vzw Mufunga, projecten in Congo te steunen. Vandaar dat we op verschillende plekken rochers du Congo bakten. Van Westkapelle tot in Brugge werd er gesmuld van versgebakken kokosrotsjes. In Hof Bladelin kon er dan weer gekozen worden voor een pannenkoek of wafel bij de koffie. Dit alles werd mogelijk gemaakt door zo vele medewerkers, bewoners en bezoekers die zich vol enthousiasme aan het bakken hebben gezet.

Net zoals bij elke koffiestop, kon er van deze zoetigheden genoten worden, door een vrijwillige bijdrage in de collectebus te stoppen. Het was een onverwachte succesformule, want we haalden met alle huizen samen maar liefst €605,53 euro op! Dit geld gaat integraal naar vzw Mufunga in Congo. Daarmee ondersteunen ze de projecten van zr. Trui en zr. Lucie, de zusters die tot vorig jaar in Hof Bladelin woonden.

Heel hartelijk BEDANKT aan iedereen die deze fantastische versie van de Koffiestop mogelijk maakte. En tot volgend jaar!