• Home
  • Blog
  • Samen rond een nieuwe gebeds-en bezinningsbrochure voor Curando

Samen rond een nieuwe gebeds-en bezinningsbrochure voor Curando

1 Juli 2021
Centrum voor kortverblijf Westervier
Woonzorgcentrum Westervier

Midden in de zomer nadenken over mooie teksten of gebeden bij de advent en Kerstmis? Ja natuurlijk!

Vandaag zaten enkele bewoners van Westervier rond de tafel met in het midden een grote hoop gedichten, inspirerende teksten en gebeden. De opzet van dit alles was het selecteren van teksten die horen bij enkele thema's die doorheen het dagelijks leven voor iedereen herkenbaar zijn: lente, nieuw leven, Allerheiligen, vaderdag ... In 2018 stelde Curando namelijk een gebeds- en bezinningsbrochure voor die de laatste jaren verdeeld werd in de verschillende zones. Stilletjesaan raakt de voorraad daarvan meer en meer uitgeput. En dus werd het tijd om een nieuwe versie samen te stellen.

Naast het zoeken van teksten bij de thema's van de vorige brochure, keken we ook of nog extra thema's bij moesten. Vinden we een mooie tekst over het onderwerp vriendschap, liefde of afscheid nemen? Dan kan die er toch ook zeker bij? En wat dacht je van deze tekst om je handen uit de mouwen te steken?
Na een hele namiddag met onze neus in de papieren, waren we blij dat de ijskar even langskwam om te verpozen bij een bolletje aardbei of mokka. Jana noteerde alles minitieus, en niet lang erna hadden we elk onze keuze in een potje voor de neus. Dat noemen ze het nuttige aan het aangename koppelen. Uiteraard konden we er nadien des te meer invliegen!

En het resultaat? Daar is het nu wat wachten naar. We hopen tegen het najaar de brochures in onze handen te hebben, en te kijken welke van de gekozen teksten uiteindelijk de laatste ronde gehaald hebben. In elk geval genoten we van een fijne verdiepende namiddag vol mooie en zinvolle teksten die blijven hangen.