• Home
  • Blog
  • Het ‘AHA-gevoel’ dat ik vaak ervaar, geeft mij veel voldoening.

Het ‘AHA-gevoel’ dat ik vaak ervaar, geeft mij veel voldoening.

14 December 2021
Woonzorgcentrum Marialove

Ken jij Lore al?

Lore D’Hondt (41) is geboren en getogen in Kluisbergen,
vlakbij WZC Marialove in Heestert.

Ze woont er samen met haar echtgenoot en hun 2 tienerdochters.

Administratie is Lore haar ‘dada’.

Het is dan ook geen toeval dat ze nu werkt als diensthoofd administratie in Curando Zuid.

 

Hoe leerde je Curando kennen?

Ik woon niet ver van het woonzorgcentrum en passeerde er vaak. Elke keer opnieuw was ik nieuwsgierig en vroeg ik me af wat er allemaal achter de muren van het woonzorgcentrum gebeurde. Omdat ik me in mijn vorige job niet helemaal in de normen en waarden kon vinden, ben ik op zoek gegaan naar een nieuwe uitdaging, een job om trots op te kunnen zijn. In mijn zoektocht op het internet kwam ik terecht op de website van Curando. Ik las er het zinnetje “De kortste afstand tussen twee mensen is een glimlach” dat onmiddellijk een grote indruk maakte, omdat ik me hier zo sterk in herkende. Ik twijfelde niet en solliciteerde spontaan voor een job als administratief medewerker. En toen ging de bal aan het rollen.

 

Hoe verliep jouw start bij WZC Marialove?

Na mijn spontane sollicitatie werd ik meteen uitgenodigd voor een gesprek, want op dat moment kwam er net een plaats vrij op de dienst administratie en onthaal. De sfeer van warmte en gezelligheid in het woonzorgcentrum viel me meteen op en gaf me direct een thuisgevoel.
Na het sollicitatiegesprek kon ik een maand later al aan de slag. Tijdens mijn inwerkperiode werd ik ondersteund door mijn collega’s en kreeg ik veel kansen. Zo kreeg ik de vrijheid om een nieuw systeem uit te denken om de facturatie efficiënter te laten verlopen. Ook aan het onthaal voelde ik me snel op mijn gemak. Het persoonlijk contact met bewoners en familie gaf me al vanaf het begin veel voldoening. Eéntonige jobs zijn niet mijn ding, dus de afwisseling tussen de bewonersadministratie en -facturatie en het onthaal was ideaal voor mij.
Later groeide je door naar diensthoofd administratie.

 

Hoe ziet je takenpakket er uit?

Als diensthoofd administratie ben ik voornamelijk bezig met allerlei personeelszaken zoals personeelsadministratie, opmaken van de begroting, uitwerken van procedures ... en help ik ook nog bij de facturatie.
Ik heb een zeer boeiende en gevarieerde job en leer elke dag nog bij. De grootste uitdaging voor mij is om steeds op de hoogte te blijven van nieuwe wetgeving en ontwikkelingen in de sector en deze juist toe te passen. Het is een job met veel verantwoordelijkheid waarbij elke beslissing gevolgen kan hebben. Het is belangrijk voor mij om te kunnen aanvaarden dat ik niet altijd feilloos ben en ook fouten kan maken. Open communicatie vind ik daarom zeer belangrijk. Hierdoor bouw je uiteindelijk ook een sterke vertrouwensband op met collega’s, bewoners en directie.

 

Waar haal jij voldoening uit in je job?

We delen allemaal dezelfde visie. Bewoners en collega’s komen op de eerste plaats. We helpen en motiveren elkaar als het even moeilijk gaat. Er heerst hier bovendien een cultuur van open communicatie. Het is een gewoonte dat iedereen eerlijk is. Je hoeft je niet anders voor te doen, want we respecteren elkaar zoals we zijn.

Daarnaast geeft het AHA-gevoel mij veel voldoening. Ik leer nog elke dag bij, zowel op persoonlijk vlak als op werkvlak. Veel dingen beïnvloeden elkaar, waardoor je door het ene bij te leren soms ook meer inzicht krijgt in een ander element.

 

Hoe draag jij bij tot een huiselijke sfeer in het woonzorgcentrum?

Als administratief medewerker kom je minder vaak in contact met de bewoners. Daarom probeer ik bewoners echt persoonlijk te benaderen als ik eens een praatje sla. Ik stel liever gerichte vragen dan te informeren naar iemand zijn algemene toestand. Ik hoop dat bewoners zich hierdoor meer betrokken en aangesproken voelen. Op dit persoonsgerichte aspect zetten alle medewerkers sterk in.

Ik vind een huiselijke sfeer belangrijk omdat ik maar al te goed besef dat onze bewoners niet wonen op onze werkplaats, maar dat wij werken op de plaats waar zij wonen.


Is er een gebeurtenis tijdens je loopbaan in Curando waarvan je weet dat deze je lang zal bijblijven?

Bij deze vraag denk ik spontaan terug aan het samenzijn met alle collega’s van de zone begin 2020. Om de eindejaarsperiode te vieren hadden we ons Kapelplein gezellig ingericht met vuurkorven, een foodtruck, lekkere drankjes en muziek. Het was een moment van gezellig samenzijn met veel ambiance. Niemand had toen al enig idee wat ons later dat jaar te wachten stond. Ik denk hier graag aan terug en verlang dat we snel kunnen terugkeren naar het normale leven.

 

Wat maakt werken bij Curando zo bijzonder?

Het persoonlijk geluk, zowel van zorgvragers als van medewerkers, staat hier centraal. Ondanks de diversiteit aan persoonlijkheden en de stress waarmee we soms te maken hebben, blijft iedereen even collegiaal naar elkaar toe. We zorgen niet enkel voor onze zorgvragers, maar ook voor elkaar.