Woonzorgcentrum Ter Bilkhage, woonzorgzone Curando Zuid

Vijfseweg 150
8790 Waregem
056 62 33 00

Directeur:
Mevr. Anje Degraeve
anje.degraeve@curando.be

Teamcoördinator
Mevr. Patricia Verhelle
patricia.verhelle@curando.be

Sociale dienst:
Mevr. Ann Verbauwhede
ann.verbauwhede@ziekenhuiswaregem.be

Mevr. Geertrui Ovaere
geertrui.ovaere@curando.be 

Samenwerking

In het O.L.V. van Lourdes ziekenhuis Waregem bevindt zich het woonzorgcentrum Ter Bilkhage. Het woonzorgcentrum behoort tot de vzw O.L.V. van de Karmel. Deze vzw werd in juli 2016 opgericht nadat een intentieverklaring tot samenwerking tussen de vzw’s Curando O.L.V. van 7 Weeën Ruiselede en het O.L.V. van Lourdes ziekenhuis Waregem ondertekend werd.

Welkom in het woonzorgcentrum

Ouderen met een grote zorgnood (B,C en Cd-profiel) die blijvend aangewezen zijn op hulp van derden voor activiteiten van het dagelijkse leven zijn er welkom. Het woonzorgcentrum Ter Bilkhage bestaat uit één afdeling met 25 woongelegenheden (waarvan 3 tweepersoonskamers). Merk op: het betreft geen beveiligde afdeling voor personen met dementie.

Persoonsgerichte zorg.

De stap van thuis naar een woonzorgcentrum is vaak groot. Juist daarom zet een team van gemotiveerde medewerkers zich dagelijks in om iedere bewoner individuele en warme zorg te bieden. Steeds in dialoog met de bewoner, mantelverzorgers en familie bouwen we samen aan een persoonsgerichte leef- en woonomgeving.

Huiselijk en knus wonen in een woonzorgcentrum? Het kan!

Alle kamers zijn uitgerust met een hoog-laagbed, zetel, armleunstoel, radio, televisie, koelkast en een tafel. Daarnaast is er ook er een sanitaire ruimte voorzien met een toilet, handgrepen en een lavabo. Iedere bewoner beschikt gratis over een televisietoestel met afstandsbediening. Telefoonaansluiting is mogelijk.

Elke kamer is standaard voorzien van een oproepsysteem. Hiermee kan de bewoner op elk ogenblik een medewerker bereiken.

Daarnaast mag ook iedere bewoner de kamer knus en huiselijk inrichten met persoonlijke spullen zoals bijvoorbeeld fotokaders, schilderijen...

Bij ons ben je gerust.

Dagprijs

Eenpersoonskamer: 57,06 euro
Tweepersoonskamer: 54,15 euro