Groep van assistentiewoningen Hof O.LV. Hemelvaart en Hof Bladelin, woonzorgzone Curando West

Naaldenstraat 17
8000 Brugge
050 34 34 83

Directeur:
Dhr. Dirk Snauwaert

Woonassistent:
Mevr. Linda Vercauteren

Diensthoofd sociaal werk:
Dhr. Danny Goethals

Contacteer Hof O.LV. Hemelvaart en Hof Bladelin

Historiek 

Hof Bladelin te Brugge is, in zijn sierlijke eenvoud, één van de prachtigste oude huizen uit de eerste helft van de vijftiende eeuw. Waar de kuipersstraat haaks invalt op de Naaldenstraat trekt een strenge gevel met poortgebouw de blik naar een ronde toren met witstenen spits in gotische stijl. Zelfs voor heel wat Bruggelingen is het Hof Bladelin onbekend. Voor wie evenwel de poort binnengaat onthult zich een ‘waardige schoonheid’ een oase van sereniteit in het bruisende stadscentrum.

Van Huis Miraumont tot rusthuis O.L.V.-Hemelvaart

E.H. Leon de Foere stichtte in 1819 de Congregatie ‘Onze Lieve Vrouwe Hemelvaart’. Deze congregatie wil opvoeding verschaffen aan het volkskind, daar deze geen toegang krijgen tot de parochiescholen. De ‘Spellewerkschole’ vindt onderdak in het Huis Miraumont en noemt vanaf dan de ‘Foersche schole’.  De Zusters betrekken het Hof Bladelin, dat in 1829 wordt aangekocht door E.H. De Foere. Men bouwt er een kapel in neo-klassieke stijl, geïnspireerd door de kerk van St. Agnes te Rome.

Na de tweede wereldoorlog komt het kantwerk in onbruik, de Zusters zoeken een andere wijze om naastenliefde te beleven. In 1948 sloopt men het oude Huis Miraumont en bouwt men er het rusthuis O.L.V. -  Hemelvaart. In 1997 verlaten de bewoners de gebouwen om hun intrek te nemen in het woonzorgcentrum Herdershove op de Oude Oostendsesteenweg 95 te Brugge.

Accomodatie

De 31 flats zijn aangepast aan de behoeften van de bewoners en zijn comfortabel ingericht. De bewoners, familieleden en andere bezoekers kunnen genieten van een kleine binnentuin en van een grote tuin met terras. Beide tuinen zijn rolstoeltoegankelijk.

Er is een gemiddelde oppervlakte van 60 m² per flat, enkele flats hebben een kleinere oppervlakte andere flats zijn ruimer. De basisopstelling in elke flat is gelijkaardig:

  • Een hal, woonkamer (voorzien van kabeldistributie en telefoonaansluiting)
  • Een keuken met berging
  • Een slaapkamer
  • De badkamer is voorzien met inloopdouche

In elke flat is er een rookdetectie aanwezig, tevens is er een timer voorzien aan het fornuis, dit zorgt ervoor dat de kookplaten automatisch doven na de ingestelde tijdsduur. Er is op verschillende plaatsen in de flat een noodoproepsysteem voorzien. Elke resident ontvangt tevens een draagbaar personenalarmsysteem.

Dienstverlening

Indien gewenst is er ontbijt, middagmaal en avondmaal te verkrijgen. Residenten nuttigen het ontbijt en middagmaal in het restaurant, het avondmaal serveren wij op de flat. Op regelmatige basis worden er ontspanningsactiviteiten georganiseerd, dit in samenspraak met de residenten. In de cafetaria komen de residenten samen voor een gezellig samenzijn. Binnen de residentie is er ook een kapel aanwezig.

Indien gewenst kan de medewerker van de technische dienst aangesproken worden om kleine problemen te verhelpen.

De resident kan voor sociale en administratieve dienstverlening steeds beroep doen op de woonassistent en de medewerker van de sociale dienst. Tevens er geholpen worden bij het verdere uitbouwen van de externe dienstverlening: gezinshulp, poetshulp of andere ondersteuning voor de bewoner. 

In het Hof Bladelin is er ook nog een wasserette, ondergrondse parkeerplaats en extra bergruimte ter beschikking.

 

Dagprijs

De dagprijs varieert tussen 38,70 euro en 63,35 euro, naargelang de ligging, grootte en comfort van de flat.

 

Wens je onze assistentiewoningen eens te bezoeken, of ben je op zoek naar bijkomende informatie dan kan je ons telefonisch bereiken of mailen via het contactformulier.