Op zoek naar een woning, waar je zelfstandig kan wonen maar kan genieten van een professionele zorg- en dienstverlening? 

Maak kennis met GAW Mariaburcht. 

Groep van assistentiewoningen Mariaburcht, woonzorgzone Curando Midden

Statiestraat 55
8720 Dentergem
051 23 49 66

Directeur:
Merv. Heidi Van Doorne
heidi.vandoorne@curando.be

Diensthoofd sociaal werk:
Mevr. Nele Verbeke
nele.verbeke@curando.be

Sinds maart 2024 biedt Curando in Dentergem een nieuwe dienst aan: assistentiewoningen (voorheen serviceflats). Je vindt ze op dezelfde site als waar het woonzorgcentrum, het centrum voor kortverblijf en dagcentrum Mariaburcht zich bevinden. 

In de GAW Mariaburcht kunnen 65-plussers onafhankelijk, maar toch met de nodige ondersteuning wonen. De ruime woningen zijn aangepast en veilig ingericht. Zo zijn ze onder andere rolstoeltoegankelijk en zijn er handgrepen in de badkamer en het toilet voorzien. Elke woning is uitgerust met een noodoproepsysteem. In een assistentiewoning is het veilig en comfortabel wonen.

Wie zelfstandig wil wonen maar toch en beginnende zorgvraag heeft, kan ook bij GAW Mariaburcht terecht. Bewoners kunnen er genieten van de kwalitatieve zorg- en dienstverlening zoals gezinszorg, thuisverpleging en warme maaltijden aan huis. Iedere resident is ook welkom in de bistro van het woonzorgcentrum.  

Dankzij de aanwezigheid van een woonassistent of een conciërge heeft elke bewoner de geruststelling dat er altijd iemand aanwezig is waarop hij of zij een beroep kan doen. Een woonassitent ondersteunt de bewoners, organiseert activiteiten en is een aanspreekpunt voor extra dienstverlening. 

 

Dagprijs 

Assistentiewoning: 47,50 euro / dag. In deze prijs zijn verbruikskosten (water, elektriciteit en digitale TV) inbegrepen.

Wens je een assistentiewoning te bezoeken? Heb je vragen of wens je meer informatie? Neem vrijblijvend contact op met de dienst trajectzorg. Dat kan telefonisch via het nummer 051 23 49 66 of via het contactformulier