Bij iedere zorg(aan)vraag vertrekken wij vanuit de noden en behoeften van de patiënt om zo een passend aanbod te kunnen realiseren. 

Cura thuisverpleging

Cura is de vertrouwde schakel in jouw thuiszorg!
Bij ons mag je gerust zijn!

Wens je in periodes van grote zorgbehoefte zo lang mogelijk thuis te blijven? Cura is dan het perfecte antwoord voor alle leeftijden! Cura thuisverpleging staat voor je klaar in vijf over heel West-Vlaanderen verspreide woonzorgzones, ook in jouw buurt! We zijn er voor je vanaf de dag dat je de zorgvraag stelt. We bieden kwalitatief hoogstaande zorg, met een individueel zorgtraject, in jouw vertrouwde omgeving. Dat kan dankzij de coördinatoren van Cura en de coördinatoren van de sociale dienst van elke zone. Dankzij onze eigen verpleegkundigen en zorgkundigen die meestappen in jouw verhaal en dicht bij je staan. Dankzij een directe samenwerking met artsen en andere diensten. Dankzij extra zorg rond diabetes, wondzorg, dementie en palliatieve- en pastorale zorg.

 

Curashop

Wist je dat we ook in elke woonzorgzone een Curashop hebben?

In de Curashop kan je o.a terecht voor de aankoop van verzorgingsproducten, incontinentiemateriaal, ... .
Zorgmateriaal en thuiszorgondersteunende hulpmiddelen worden ook verhuurd of te koop aangeboden.

Naast onze thuisverplegingsdienst bieden wij onze patiënten, bezoekers van onze woonzorgcentra, kortverblijven, dagverzorgingscentra, groepen van assistentiewoningenlokale dienstencentra en al onze medewerkers deze bijkomende dienstverlening aan.  

Wens je meer info, heb je een vraag?
Spreek gerust onze coördinatoren Cura thuisverpleging aan. Zij helpen jou graag verder.

  

Wat kost thuisverpleging?

Bij Cura thuisverpleging hoef je je geen zorgen te maken over de betaling van onze zorgverlening en diensten. De kosten van jouw verpleging en verzorging worden geregeld via de derdebetalersregeling. Dat betekent dat Cura thuisverpleging alle kosten rechtstreeks met jouw ziekenfonds regelt. Het ziekenfonds betaalt jouw factuur voor de verpleging, mits je in regel bent met hun voorwaarden. Enkele zorgen worden niet door het ziekenfonds terugbetaald. Deze zijn bij wet bepaald. Cura thuisverpleging rekent hiervoor een vergoeding aan. Maandelijks ontvang je van ons een (digitaal) overzicht met de geleverde prestaties. Op vraag is dit bewijsstuk ook beschikbaar op papier. 

Heb je vragen? Neem contact op met het secretariaat van Cura thuisverpleging of jouw ziekenfonds. Meer informatie over de derdebetalersregeling vind je hier.
Een overzicht van de aangerekende tarieven vind je hier:

Contacteer Cura thuisverpleging

Cura thuisverpleging is bereikbaar op elk moment van de dag, 7 dagen op 7 en 24 uur op 24.
Telefonisch
050 35 08 06
E-mail: cura@curando.be

 

                                 050 35 08 06

                             cura@curando.be