Welkom in lokaal dienstencentrum De Karmel

Welkom in lokaal dienstencentrum De Karmel

Lokaal dienstencentrum De Karmel, woonzorgzone Curando Zuid

Karmeldreef 74
8790 Waregem
056 30 07 43

Directeur:
Mevr. Karolin Vannieuwenhuyse
karolin.vannieuwenhuyse@curando.be

Centrumleider lokaal dienstencentrum:
Mevr. Jadranka Voet 
jadranka.voet@curando.be

 

 

Lokaal dienstencentrum De Karmel

Het lokaal dienstencentrum is de ontmoetingsplaats voor iedereen uit de buurt van de Karmel. Iedereen is hier welkom, we proberen een open huis te zijn. Alsook de buurt tegemoet te komen in hun noden en organiseren daarvoor vormende, informatieve en ontspannende activiteiten. Een mooi voorbeeld is ons buurtcafé dat vanaf juni elke maandag zal plaatsvinden. Daarnaast kan er bijvoorbeeld ook bloemschikken of een cursus Engels doorgaan.

Ook helpen we bij ondersteuning van activiteiten uit het dagelijks leven zo kunnen we hier een pedicure of kapper voorzien,… We hebben ook een badkamer ter beschikking voor zij die thuis niet kunnen douchen. Het is tevens ook onze doelstelling dat mensen langer thuis kunnen blijven wonen.

Buurtcafé De Karmel

Buurtcafé De Karmel Ervaar de waarde van de buurt!
Vanaf juni gaat ons buurtcafé van start! Dit elke maandagnamiddag in het lokaal dienstencentrum de Karmel. De ontmoetingsplaats voor jong als oud! Samen komen en een potje koffie drinken, een babbeltje slaan met oude bekenden of nieuwe gezichten, een spelletje spelen, samen jullie hobby uitoefenen of kennismaken met onze diensten ... het kan allemaal. Elke week lanceren we een nieuw thema in het buurtcafé. Dit houdt het boeiend maar ook leerrijk. We voorzien soms ook een extraatje zoals een ijsje, een mocktail, ...Wees welkom, elke maandagnamiddag doorlopend open van 13u30 tot 16u30.


Aangename maaltijdbeleving

Mensen kunnen ook bij het lokaal dienstencentrum terecht voor maaltijden. Dit op 3 manieren:
• Enerzijds maaltijden aan huis
Dat zijn warme maaltijden aan huis geleverd in onze regio. Betreft soep, een hoofdmaaltijd een dessertje. Dagvers gemaakt en met liefde bezorgd. Iedereen kan dit bestellen, jong als oud. Dit kost € 9.50. 

• Anderzijds afhaalmaaltijden
Naast een maaltijd aan huis kan men ook een maaltijd reserveren om af te halen. Zelfde principe, enkel is dit een koude maaltijd tenzij je deze om 12u30 komt ophalen dan kan deze ook warm zijn. Soep, hoofdgerecht en een dessert voor €8.50 .

• In de toekomst buurtrestaurant
Wanneer de nieuwbouw af is, komt er in het huidig Vijverhof een buurtrestaurant. Dit zal ervoor zorgen dat de buurt ook hier kan komen eten in plaats van thuis. We streven naar een aangenaam samen zijn met een aangename, vlotte bediening aan tafel.

Waarvoor kan je nog bij ons terecht?

• Verhuur van personenalarmen (PAS Toestel)
Met ons personenalarm kom je met één druk op de knop in    contact met de zorgcentrale Mutas (24/24 bereikbaar). Voor meer info kom gerust eens langs.

• Welbipunt
Welbi is een deelplatform die helpende handen aanbiedt in de buurt. Jij zelf kan hulp aanvragen of aanbieden. Dit kan gaan over klusjes, boodschappen, een oppas maar ook bijvoorbeeld voor sociaal contact als een babbel of een wandeling samen…
Je kan zelf je buurt instellen in kilometers en als aanbieder kan je ook zelf kiezen hoeveel je wilt betaald krijgen per uur. Het minimum is €2 en maximum €13 per uur.

Als je voor Welbi kiest ben je
o Volledig verzekerd
o Hulp uit de buurt
o Fiscaal voordelig
o Kies zelf wat, wanneer en hoe
o Er is een app en een website

Voor meer info kom gerust eens langs in het lokaal dienstencentrum.

• Ter beschikking stellen locatie
Wanneer er geen activiteiten plaatsvinden binnen het lokaal dienstencentrum stellen wij ook onze locaties ter beschikking aan verenigingen, medewerkers, vrijwilligers en bewoners uit de buurt.

Dit wil zeggen dat verenigingen als femma of Samana hier ook activiteiten kunnen uitoefenen. Maar dat de zalen ook verhuurd worden voor privéfeestjes die de rust in en rond het gebouw respecteren. Dus geen fuiven of dergelijke maar een communiefeest, trouwfeest, verjaardagsfeest kan dus perfect. Voor meer info over prijzen en beschikbaarheden, kom je maar eens langs.

Wees welkom in ons lokaal dienstencentrum, niet enkel voor bovenstaande diensten, maar ook voor een fijne babbel en een luisterend oor.