Welkom in lokaal dienstencentrum en centrum voor dagverzorging Den Tap! 

NIEUW: warme maaltijden aan huis! 

Lees meer

Lokaal dienstencentrum Den Tap, woonzorgzone Curando Midden

Aalterstraat 10
8755 Ruiselede
051 77 89 60

Directeur:
Merv. Heidi Van Doorne
heidi.vandoorne@curando.be

Centrumleider lokaal dienstencentrum:
Mevr. Hanne Lambrecht
hanne.lambrecht@curando.be

LDC Den Tap, een ontmoetingsplaats.

Lokaal dienstencentrum Den Tap is een ontmoetingsplaats van én voor senioren uit Ruiselede en omgeving. Het is een trefpunt voor informatie, advies, vorming en dienstverlening.

Den Tap organiseert tal van ontspanning- en vormingsactiviteiten. Hiervoor wordt samengewerkt met verschillende organisaties en de lokale verenigingen in Ruiselede. Er worden wandelingen, creatieve workshops, eetfestijnen, kaartnamiddagen, breinamiddagen, muzikale activiteiten, digitale cursussen etc. georganiseerd.

Om de zelfredzaamheid en het sociale netwerk van de mensen te versterken, bieden we informatieve, recreatieve en vormende activiteiten aan.

 

Wij zijn er voor je!

LDC Den Tap is verankerd in de buurt en is voor zijn bezoekers een centraal aanspreekpunt. Heb je vragen omtrent ondersteuning en zorg, dan kan je terecht bij onze sociale dienst. Tevens staan wij in voor het organiseren van hygiënische zorg.

Wij beschikken over een ruime badkamer met aangepast bad waar je, al dan niet, met hulp gebruik kan van maken. Alle ruimten zijn toegankelijk voor rolstoelgebruikers.

LDC Den Tap is een initiatief van vzw Curando, een zorggroep die zorg- en dienstverlening aanbiedt, ook in jouw buurt.  Elke middag kan je in ons restaurant terecht voor een middagmaal, mits reservering.

 

Bezoek aan een lokaal dienstencentrum, ook iets voor jou?

De uitgebreide werking wil een sociaal netwerk uitbouwen en op die manier mensen kansen bieden zodat ze langer in hun eigen omgeving kunnen wonen. Het lokaal dienstencentrum is een plek waar men vrienden kan treffen in het ontmoetingscafé, kan deelnemen aan activiteiten allerhande.

Het LDC is elke werkdag open van 10u00 tot 17u00 en bereikbaar op 051 77 89 60 of via ldc.dentap@curando.be

 

 

Wens je ons dagcentrum eens te bezoeken of ben je op zoek naar bijkomende informatie? Contacteer ons telefonisch, per mail of via contactformulier.