Wist je dat het gebouw aanvankelijk dienst deed als gastenverblijf voor mensen die nood hadden aan rust en aan geestelijke en lichamelijke relaxatie? 

Het werd toen vooral gebruikt als locatie voor bezinningsdagen en retraites.

Welkom in het woonzorgcentrum De Karmel in Waregem.

Welkom in het woonzorgcentrum De Karmel in Waregem.

Woonzorgcentrum De Karmel, woonzorgzone Curando Zuid

Karmeldreef 74
8790 Waregem
056 35 29 11

Directeur:
Mevr. Karolin Vannieuwenhuyse
karolin.vannieuwenhuyse@curando.be

Diensthoofd trajectzorg:
Mevr. Geertrui Ovaere 
geertrui Ovaere@curando.be 

Medewerker sociale dienst
Mevr. Severine Geeraert
severine.geeraert@curando.be

Welkom in De Karmel

Net buiten de stad Waregem vind je het woonzorgcentrum De Karmel. Op de site is het aangenaam verblijven dankzij de aanwezigheid van een stadsbos en een park. Bij de grote vijver kom je helemaal tot rust.

Het gebouw telt op vandaag 60 woongelegenheden. We bieden residentiële opvang aan, maar ook kamers die volledig ingericht zijn voor een tijdelijk verblijf. Mensen (+65) die tijdelijk nood hebben aan aangepaste zorgen en/of opvang kunnen in het oriënterend kortverblijf terecht. Een verblijf duurt minimum 14 dagen en maximum 60 opeenvolgende dagen per jaar. De sociale dienst gaat samen met jou op zoek naar de (zorg-)mogelijkheden waarop je na je herstelperiode een beroep kan doen. 

Huiselijk en knus wonen? Het kan! 

In het woonzorgcentrum zijn alle kamers comfortabel ingericht. Iedere bewoner mag de kamer knus en huiselijk inrichten met persoonlijke spullen zoals bijvoorbeeld fotokaders, schilderijen... In de dagprijs zijn o.a. verzorging, maaltijden, incontinentiemateriaal, het wassen van bed- en badlinnen, onderhoud van de kamer, verbruik van water en elektriciteit. 

Alle kamers zijn voorzien van een oproepsysteem. Hiermee kan de bewoner op elk ogenblik een medewerker bereiken. 

Dagprijs

De nieuwe infrastructuur van het woonzorgcentrum en centrum voor kortverblijf De Karmel wordt deels gesubsidieerd door het Agentschap Zorg en Gezondheid. Dit betekent dat WZC De Karmel voor elke verblijfsdag in de nieuwbouwkamers een infrastructuursubsidie krijgt van 6,07 euro (bedrag 2024). Dit forfait wordt als korting doorgerekend aan de bewoners van het woonzorgcentrum.

  • Eenpersoonskamer: 69,19 euro
  • Luxe eenpersoonskamer: 107,36 euro
  • Tweepersoonskamer: 65,67 euro

Contact

Wens je meer informatie?
Maak je graag een afspraak? Contacteer ons vrijblijvend. Onze collega’s helpen je graag verder.