Woonzorgcentrum Mariaburcht, woonzorgzone Curando Midden

Statiestraat 53
8720 Dentergem
051 63 31 67

Directeur:
Mevr. Jo Vettenburg

Diensthoofd woonzorg:
Dhr. Luc Fockedey

Diensthoofd sociaal werk:
Mevr. Nele Verbeke

Contacteer Mariaburcht

Professionele zorg in een kleinschalig woonzorgcentrum

Woonzorgcentrum Mariaburcht is een kleinschalige voorziening (88 woongelegenheden en 10 kamers voor kortverblijf) gelegen in de dorpskern van Dentergem. Het woonzorgcentrum ligt in een landelijke omgeving en biedt ouderen uit de omgeving een familiale sfeer, een gevoel van huiselijkheid en veiligheid, hygiëne en een aangenaam woonklimaat. Door het aanbieden van professionele en warme zorg streven we naar het behouden, het herstellen of het verbeteren van de levenskwaliteit van de bewoner en zijn naasten. Hierbij hebben we – door bij het nemen van beslissingen zowel de bewoner, zijn familie als de huisarts te betrekken – steeds volop aandacht voor open communicatie. Een professioneel team medewerkers en vrijwilligers staat altijd klaar om de bewoners een zinvolle dagbesteding aan te bieden.

Onze afdelingswerking 

De Kraal

"De Kraal" is een afdeling voor fysisch zorgbehoevende ouderen. Het is een open afdeling voorzien van het nodige comfort, maar ook een plaats voor samenzijn en ontmoeting met een prachtig panorama ("Paviljoen De Kraal").
Overdag kunnen de bewoners vertoeven in de leefruimte "'t Terraske" of "Den Boomgaard".
Om mensen zoveel mogelijk uit hun isolatie te halen, stimuleren wij om het middagmaal te nuttigen in het restaurant.

De Schakel

"De Schakel" is een afdeling voor ouderen die fysisch zorgbehoevend zijn. Het is een open afdeling voorzien van het nodige comfort. Men vindt er een ontmoetingsplaats "Paviljoen De Schakel". Overdag kunnen de bewoners vertoeven in de leefruimte: "'t Terraske" of "Den Boomgaard". Tevens bevindt zich op afdeling De Schakel het kinélokaal.

De Kring

"De Kring" is een afdeling voor bewoners met dementie. Op de beveiligde afdeling is er eveneens een leefruimte "Paviljoen De Kring". De primaire zorg is het begeleiden van de residenten en hun familie. Overdag kunnen de bewoners vertoeven in de leefruimte " Den Boomgaard " of in de leefruimte "Paviljoen De Kring". Er is aangepaste begeleiding en tijdsbesteding in de vorm van leefgroepwerking. De afdeling situeert zich in het vernieuwde gedeelte van het woonzorgcentrum.

Dagprijs

Eenpersoonskamer nieuwbouw: 49,17 euro
Eenpersoonskamer met toilet oud gebouw: 48,60 euro
Eenpersoonskamer zonder toilet oud gebouw: 46,42 euro
Tweepersoonskamer: 43,60 euro

Wens je ons woonzorgcentrum eens te bezoeken, of ben je op zoek naar bijkomende informatie dan kan je ons telefonisch bereiken of mailen via het contactformulier.

Zorgvernieuwingsproject "De Oesel"

Woonzorgcentrum Mariaburcht werkt met andere partners samen in het zorgvernieuwingsproject "De Oesel". 
De Oesel is een centraal contactpunt voor al je vragen over zorg en hulp bij jou thuis. Alle informatie vind je op www.oesel.be