Woonzorgcentrum Marialove, woonzorgzone Curando Zuid

Gauwelstraat 24
8551 Heestert
056 64 44 01

Directeur:
Mevr. Anje Degraeve

Diensthoofd woonzorg:
Mevr. Conny Vervaeke

Diensthoofd sociaal werk:
Mevr. Geertrui Ovaere

Contacteer Marialove

Wonen met zorg in een landelijke omgeving

Ons woonzorgcentrum zet zijn deuren open voor iedereen met een zorgvraag. Onze landelijk gelegen voorziening is gemakkelijk te bereiken met het openbaar vervoer. Er is ruime parkeergelegenheid.  Er zijn verschillende afdelingen (totaal 218 woongelegenheden, inclusief 5 kamers voor een verblijf van korte duur) waaronder een ruime, gelijkvloerse afdeling specifiek ingericht voor mensen met dementie. Onze eigen keuken is een meerwaarde ! 

Een professioneel team van medewerkers staat voor je klaar.  In alle omstandigheden zullen wij samen met jou en met je familie onze uiterste best doen om goed voor je te zorgen. Sociaal contact dragen wij hoog in het vaandel, vandaar de vele ontmoetingsruimten, zithoeken, cafetaria, kapel, tuinen… .  

Dankzij een sterk uitgebouwde vrijwilligerswerking worden tal van extra activiteiten georganiseerd. Gastvrijheid en open communicatie behoren tot onze troeven!

Historiek en toekomst

De historiek van het woonzorgcentrum Marialove gaat terug tot 1891. Toen werd door de congregatie Zusters Onze Lieve Vrouw van 7 Weeën een tehuis opgericht in Heestert. Tijdens Wereldoorlog I werd op bevel van het Duitse leger het tehuis ontruimd. Na de oorlog groeide het rusthuis uit tot 95 woongelegenheden. In 1959 wordt het pensionaat gesloten en omgebouwd tot een voor die tijd nieuwe woonvorm, appartementen met volledige dienstverleningen. In 1982 wordt een vervangingsnieuwbouw in gebruik genomen voor valide senioren. Deze afdeling is ondertussen geëvolueerd naar fysisch zorgbehoevenden. In 1996 wordt 'De Harp' in gebruik genomen, een nieuwe afdeling voor bewoners met dementie.

In 2014 openden we een nieuwe vleugel. Ons bouwproject loopt nog enkele jaren verder...

Dagprijs

De Citer:

  • Eenpersoonskamer: 49,75 euro
  • Tweepersoonskamer: 43,31 euro

De Harp:

  • Eenpersoonkamer 'De Harp': 51,84 euro

De Vleugel:

  • Eenpersoonskamer (25m²): 55,36 euro
  • Eenpersoonskamer (30 m²): 58,67 euro
  • Tweepersoonskamer (echtpaar): 45,66 euro

Wens je ons woonzorgcentrum eens te bezoeken, of ben je op zoek naar bijkomende informatie dan kan je ons telefonisch bereiken of mailen via het contactformulier.

 

"De kortste afstand tussen 2 mensen is ... een glimlach"