Het is voor ons een dagelijkse bekommernis om te zoeken over hoe wij het geluksgevoel van onze bewoners kunnen verhogen, hoe wij kunnen bijdragen tot hun innerlijke rust en positieve levenskracht.

Woonzorgcentrum Sint-Anna, woonzorgzone Curando Noord

Westkerkestraat 66
8480 Eernegem
059 29 08 72

Directeur:
Dhr. Frans Boone
frans.boone@curando.be

Diensthoofd sociaal werk:
Mevr. Sofie Bolle
sofie.bolle@curando.be

 

Belevingsgerichte zorgen en diensten.

Tot voor kort telde het woonzorgcentrum Sint-Anna 80 woongelegenheden. Door de bouw van een nieuwe afdeling telt het woonzorgcentrum sinds 15 december 2020 nu 117 woongelegenheden.Ouderen (65+) uit de regio van Bekegem, Eernegem en Ichtegem kunnen er terecht voor belevingsgerichte zorgen en diensten. Voorrang wordt gegeven aan bejaarden met een hoge graad van zorgbehoevendheid.

Actieve 65-plussers kunnen zelfstandig wonen in de assistentiewoningen, die eveneens te vinden zijn op de site. Daarnaast bestaat de mogelijkheid om gebruik te maken van de dienst kortverblijf. Nieuw vanaf januari 2021 is het aanbod van thuisverpleging in de buurt.

Dagprijs

De nieuwe infrastructuur van het woonzorgcentrum Sint-Anna wordt deels gesubsidieerd door het Agentschap Zorg en Gezondheid. Dit betekent dat WZC Sint-Anna voor elke verblijfsdag in de nieuwbouwkamers een infrastructuursubsidie krijgt van 5,19 euro (bedrag 2021). Dit forfait wordt als korting doorgerekend aan de bewoners van het woonzorgcentrum.

Kamer type 1 eenpersoonskamer (oudbouw): 54,78 euro per dag per persoon
Kamer type 2 eenpersoonskamer (nieuwbouw voor huidige bewoners): 63,64 euro per dag per persoon (nettoprijs = 58,45 euro)
Kamer type 3 eenpersoonskamer (nieuwbouw): 67,35 euro per dag per persoon (nettoprijs = 62,16 euro)
Kamer type 4 (nieuwbouw-grotere kamer): 70,45 euro per dag per persoon (nettoprijs = 65,26 euro) 

Echtparen krijgen een korting van €2.50 per dag/per persoon.

Wens je ons woonzorgcentrum eens te bezoeken of ben je op zoek naar bijkomende informatie? Contacteer ons telefonisch, per mail of via contactformulier.