Sint-Jan Baptist, méér dan wonen. 

Woonzorgcentrum Sint-Jan Baptist, woonzorgzone Curando Zuid

Elleboogstraat 21
8587 Spiere-Helkijn
056 14 31 51

Directeur:
Mevr. Karolin Vannieuwenhuyse
karolin.vannieuwenhuyse@curando.be

Diensthoofd woonzorg:
Mevr. Vera Sengier
vera.sengier@curando.be

Diensthoofd trajectzorg:
Mevr. Geertrui Ovaere
geertrui.ovaere@curando.be

Gloednieuw woonzorgcentrum 

Op 15 april opent het gloednieuwe woonzorgcentrum Sint-Jan Baptist in Spiere-Helkijn de deuren. Het woonzorgcentrum is een initiatief van vzw Curando in nauwe samenwerking met het gemeentebestuur van Spiere-Helkijn.
Sint-Jan Baptist telt 30 comfortabele woongelegenheden, waar bewoners kunnen genieten van hoogwaardige zorg en een warme huiselijke sfeer.
Curando streeft ernaar om een omgeving te creëren waarin het welzijn en de kwaliteit van leven van de bewoner centraal staan.

 

Woon- en zorgsite

Woon je nog thuis en krijg je hierbij graag ondersteuning? Reken dan op de thuiszorgondersteunende diensten zoals Cura thuisverpleging en Cura gezinszorg of warme maaltijden aan huis.
Bovendien vind je op de zorgsite niet alleen een woonzorgcentrum. Inwoners van Spiere-Helkijn en omliggende steden en gemeenten kunnen er ook terecht in het gelijknamige lokaal dienstencentrum en centrum voor dagverzorging of residentieel verblijven in de assistentiewoningen.

Dagprijs

De nieuwe infrastructuur van het woonzorgcentrum wordt deels gesubsidieerd door het Agentschap Zorg en Gezondheid. Dit betekent dat WZC Sint-Jan Baptist voor elke verblijfsdag een infrastructuursubsidie krijgt van 6,07 euro (bedrag 2024). Dit forfait wordt als korting doorgerekend aan de bewoners van het woonzorgcentrum.

  • Eenpersoonskamer (standaard): 68,93 euro
  • Eenpersoonskamer (groot): 71,93 euro

 

Meer informatie? 

Wens je ons woonzorgcentrum eens te bezoeken, of ben je op zoek naar bijkomende informatie dan kan je ons telefonisch bereiken of mailen via het contactformulier.