Woonzorgcentrum Westervier, woonzorgzone Curando West

Speelpleinlaan 44
8310 Sint-Kruis Brugge
050 36 86 36

Directeur:
Dhr. Dirk Snauwaert

Diensthoofd woonzorg:
Mevr. Anneleen Deforche

Diensthoofd sociaal werk:
Dhr. Danny Goethals

Contacteer Westervier

Van oudbouw naar nieuwbouw.

Om de start van het woonzorgcentrum te situeren nemen we je graag mee naar het jaar 1996. Het centrum werd toen opgestart als kleinschalig project voor de opvang voor bewoners met dementie. In 2004 nam vzw Curando de gebouwen en de exploitatie over. Even later werden de eerste plannen om op de achterliggende gronden een uitbreidingsnieuwbouw te realiseren uitgewerkt.
In 2012 startten de bouwwerken voor de realisatie van een nieuw woonzorgcentrum. Met de keuze voor de visuele indruk van vijf ééngezinswoningen beogen we de huiselijkheid en willen we het gevoel van een statisch en anoniem gebouw vermijden. In 2014 verhuisden alle bewoners van de oudbouw naar de nieuwbouw. Ondertussen onderging het bestaande gebouw een grondige renovatie. Eind 2015 werd het gebouw opnieuw in gebruik genomen. Op vandaag telt de site 115 woongelegenheden waarvan 3 kamers voor kortverblijf.

 

Een open huis. Gewoon waar het kan, bijzonder waar het moet.

Het woonzorgcentrum Westervier is een open huis. Enerzijds doordat het zich in een woonwijk in Sint-Kruis kenmerkt door een optimale integratie in de buurt, anderzijds door de vele ontmoetingsruimtes (livings, cafetaria, kapel) van het gebouw. De kamers zijn huiselijk ingericht en er is ruimte voor een persoonlijke toets. Telkens wordt veel aandacht besteed aan de functionele aspecten van de woongelegenheid. Gewoon waar het kan, bijzonder waar het moet!
De ambities van Westervier zijn duidelijk. De zorgvrager warme zorg en geborgenheid bieden en openstaan voor de bezorgdheden en gevoeligheden van de familie. Samen op weg gaan opdat de bewoner zich thuis kan voelen en zichzelf kan zijn.

 

Dagprijs

  • Eenpersoonskamer: 61,94 euro
  • Eenpersoonskamer (zorgflat): 65,10 euro
  • Luxeflat: 72,45 euro
  • Tweepersoonskamer: 54,59 euro