• Home
  • News
  • Curando vzw deelt aangepaste wagens met buurt

Curando vzw deelt aangepaste wagens met buurt

2 Februari 2017

Autodelen is hip en trendy.

Het was recent nog te horen in het nieuws, maar steeds meer organisaties en burgers delen hun wagens met de buurt.Ook Curando vzw stapt samen met een aantal partners (Familiezorg West-Vlaanderen vzw, Focus-Oranje, Lets Brugge en ‘t Veldzicht) mee in het autodeelverhaal. Dat doen ze in samenwerking met Autodelen. net.

Wat is autodelen?

Bij autodelen maken meerdere personen om beurten gebruik van één of meerdere (gezamenlijke) wagens. Het principe is: jij gebruikt een auto wanneer jij hem nodig hebt, wanneer de wagen stilstaat kan iemand anders hem gebruiken.
Via dit initiatief worden aangepaste (rolstoelvriendelijke) wagens ter beschikking gesteld van mensen met een mobiliteitsbeperking. Ook buurtbewoners zonder beperking uit Assebroek en Sint-Kruis (8310) die af en toe een wagen nodig hebben, kunnen deze wagens ontlenen.

 

Hoe werkt het?

Om aan het project deel te kunnen nemen dien je eerst contact op te nemen via autodelen8310@curando.be. Je wordt nadien vriendelijk uitgenodigd om samen het contract en het huishoudelijk regelement door te nemen. Eens je het contract met vzw Curando ondertekend hebt, dien je enkel nog je wagen op de gewenst datum te reserveren.

Een wagen reserveren doe je via een online platform mywheels.be. We vragen je om lid te worden van de website en hierbij een account aan te maken. Dit kost jou eenmalig 10€. Na de registratie volgt jouw gewenste reservering. Deze wordt onmiddellijk na jouw reservatie bevestigd. Indien de wagen reeds gereserveerd werd zal jouw reservatie geweigerd worden. Na gebruik betaal je het aantal gereden kilometers. Er wordt gewerkt met een tarief van 0,30 of 0,35 euro per gereden kilometer (in functie van het type wagen) en 2 euro per uur.
Op het YouTube-kanaal van vzw Curando vind je alvast een inspirerend instructiefilmpje.

Rijden maar!

Wens je meer informatie?

Curando vzw
Geert Sturtewagen
Tel.  GSM 0476 32 91 50 | autodelen8310@curando.be

Autodelen.net
Kathy Louagie
www.autodelen.net/avira | kathy@autodelen.net | T. 09 242 32 77

Autodelen