De schaapjes van Curando.

14 Juli 2017

De kudde bestaat uit 15 ooien. Tijdens de wintermaanden verblijven de ooien op de weides van wzc Kasteeldomein Patershof in Beernem. Dankzij Gilbert, een enthousiaste vrijwilliger, worden de schapen goed verzorgd. Hij zorgt ervoor dat hen niets te kort komt. Ook wanneer de schapen lammeren staat Gilbert voor hen klaar.

Wanneer het weer wat beter wordt, worden de ooien met hun lammetjes overgebracht naar de andere weides van de vzw. De andere weides zijn gelegen in Brugge, bij de woonzorgcentra Westervier en Herdershove en in Dentergem achter het woonzorgcentrum Mariaburcht. Natuurlijk blijven er ook enkele schapen met hun lammetjes achter op de site in Beernem. Op de weides kunnen de schapen naar hartenlust grazen en zo blijven onze weides ook netjes onderhouden.   

Elk jaar opnieuw kijken onze bewoners uit naar het moment dat de schapen terug op de weides arriveren. De schapen en hun lammetjes kunnen dan ook op heel wat aandacht rekenen. En onze schapen zien de bewoners natuurlijk graag komen met een extra hapje, zoals gedroogd brood.