• Home
  • News
  • Gebouwen middelbare school Sancta Maria in Ruiselede laatste keer toegankelijk

Gebouwen middelbare school Sancta Maria in Ruiselede laatste keer toegankelijk

29 Augustus 2023

De gebouwen van de vroegere middelbare school Sancta Maria in Ruiselede maken binnenkort plaats voor de bouw van een gloednieuw zorgdorp. De school was voor veel inwoners en oud-leerlingen jarenlang een echte thuis, dus zet zorggroep Curando vzw de deuren nog een laatste keer open.

Opendeurdag

De opendeurdag van Sancta Maria vindt plaats op zaterdag 9 september 2023 van 10.00 uur tot 14.00 uur. "Geïnteresseerden kunnen een kijkje komen nemen in de oude gebouwen. Deze zijn ondertussen leeg en sloopklaar gemaakt, dus wie nog even wou plaatsnemen aan een oude schoolbank of nostalgisch op een krijtbord wou schrijven, moeten we teleurstellen", aldus Anneleen De Roo, zonaal directeur woonzorgzone Curando Midden. "De structuur van het gebouw is wel nog intact dus zowel de klaslokalen en vroegere indeling zijn er nog steeds. Ook het peda-gebouw met het voormalig internaat kan bezocht worden. Wie herinneringen wil ophalen, kan dit doen bij een drankje aan de bar." De opendeurdag is gratis en vrij toegankelijk.

Zorgdorp

De gebouwen maken plaats voor de bouw van een gloednieuw zorgdorp van Curando vzw. Het innovatieve zorgdorp zal beschikken over 85 woongelegenheden, inclusief een centrum voor kortverblijf en 20 plaatsen voor assistentiewoningen. Daarnaast is er ook bewust gekozen om enkele 'huisjes' te bouwen voor mensen met dementie. In dit kleinschalig wonen staat veiligheid en structuur centraal. Deze woonvorm streeft ook naar een optimale balans tussen privacy en zorg en biedt voor deze specifieke doelgroep een echte meerwaarde. Op de site worden ook enkele ontmoetingsplaatsen gecreëerd door onder andere een sporthal, bijhorende cafetaria en een kapsalon. De sporthal wordt meegefinancierd door gemeente Ruiselede. Het zorgdorp wordt een plaats waar het voor alle inwoners leuk is om te komen en waar sommigen ook wonen.