• Home
  • News
  • Jouw gezondheid, ook onze zorg.

Jouw gezondheid, ook onze zorg.

5 Mar 2020

Reeds enkele maanden is de wereld in de ban van het coronavirus. Op verschillende plaatsen in Europa zijn mensen besmet met het coronavirus. Sinds dit weekend is het virus ook in België opgedoken. De overheden en gezondheidsdiensten nemen nu de nodige maatregelingen om de getroffen patiënten op te vangen en te verzorgen. Ook Curando neemt enkel preventieve maatregels.


Maatregels die Curando neemt

Afgelopen vrijdag werd een eerste communicatie uitgezonden. Ongetwijfeld zag u al onze affiches ophangen met tips in functie van voorzorgsmaatregelen en hoe handen correct te wassen met water en zeep. In onze huizen stellen wij ook handontsmetting ter beschikking van alle bezoekers. Aan onze medewerkers wordt gevraagd om de handhygiëne strikt toe te passen.
Het onderhoudspersoneel heeft extra aandacht voor de ontsmetting van veel aangeraakte oppervlakten zoals handvaten, deurklinken, tafels, handgrepen enzoverder.
We vragen onze medewerkers ook extra alert te zijn op de meest voorkomende symptomen van het coronavirus m.n. hoesten en koorts, keel-, spier- en hoofdpijn.

Maar het dagelijks leven gaat gewoon verder. We kunnen u vandaag informeren dat alle geplande activiteiten gewoon blijven doorgaan. 

Wat kan je doen?

Het coronavirus is niet erger dan een normale wintergriep. Er worden wel meer mensen ziek omdat het een nieuw virus is. Ons lichaam heeft er nog geen antistoffen tegen ontwikkeld.

Om te voorkomen dat je zelf ziek wordt en/of anderen ziek maakt kan je de hygiëne- en voorzorgsmaatregelen nemen die onderaan dit bericht staan. 

Verder adviseren we onze bezoekers om het volgende te doen: 

  1. Strikte opvolgen van de handhygiëne. Was uw handen regelmatig met zeep en gebruik ook de handontsmetting. Je handontsmetting en richtlijnen hiervoor overal in ons huis.
  2. Ben je verkouden, grieperig of voel je je niet volledig lekker … stel je bezoek even uit. Een telefoontje naar je familielid kan een alternatief zijn.
  3. Uiteraard ben je welkom in ons huis. Bezoek van familie of kennissen moedigen we aan. Maar we vragen om nu tijdelijk je bezoek te registreren in het register dat je aan de ingang vindt. Het register zal ons toelaten om bij een eventuele besmetting alle de contacten in kaart te brengen. We vragen je om volgende gegevens in het register in te vullen: naam & voornaam, adres en telefoon, datum en tijdstip van bezoek, bewoner die wordt bezocht.

Dit nieuwsbericht werd gepubliceerd op donderdag 5 maart 2020. We volgen de situatie nauwlettend op en houden u verder op de hoogte indien de toestand zou wijzigen.
Met dit schrijven hopen we jou voldoende te informeren alsook gerust te stellen. Mocht je vragen hebben dan kan je hiervoor terecht bij de zonale directeur. Je kan ook je vragen mailen naar administratie@curando.be

Hieronder bezorgen we je alvast enkele richtlijnen.