Nieuwbouw Sint-Anna geopend

10 September 2021

Eind 2020 werden de geplande festiviteiten naar aanleiding van de ingebruikname van de nieuwbouw van het woonzorgcentrum Sint-Anna wegens de coronacrisis geannuleerd. Nu het normale leven terug opstart kon ook het feest doorgaan. Op vrijdag 10 september 2021 werd de nieuwbouw feestelijk ingehuldigd door burgemeester Jan Bekaert en monseigneur Johan Bonny. Wouter Beke, minister van Welzijn, Gezin, Volksgezondheid en Armoedebestrijding Beke kon op de opening niet fysiek aanwezig zijn maar bracht de genodigden inspirerende en lovende woorden via een digitale boodschap.

Door de uitbreiding telt de site Sint-Anna nu 29 assistentiewoningen, 117 woonzorgkamers en 3 woongelegenheden voor kortverblijf. Voor de realisatie van het bouwproject investeerde Curando ruim 16 miljoen euro.

Belevingstuin voor bewoners en bezoekers
Nu alle bewoners van Sint-Anna zich thuis voelen in de nieuwe kamers en de gezellige leefruimtes  wordt er verder geïnvesteerd in een belevingstuin. “Curando wil de komende jaren nog meer inzetten op beleving voor bewoners en bezoekers. In het kader daarvan willen we ook onze tuinen aanpakken. Het moeten mooie en gezellige parken worden waar het aangenaam zitten en wandelen is. Een plaats om te ontmoeten en om tot rust te komen. We zouden graag ook wat erfgoeddieren houden”, vertelt zonaal directeur Frans Boone.

Inzetten op langer thuis wonen
Naast de uitbreiding van de site startte Curando in juli 2021 een gloednieuwe dienstverlening op. “Met de opstart van warme maaltijden aan huis willen we mensen verder steunen in hun wens om zo lang mogelijk thuis te wonen. Deze nieuwe dienst vult onze andere thuiszorgondersteunende initiatieven aan zoals Cura thuisverpleging en gezinszorg die in januari in de regio Ichtegem is opgestart”, zegt zonaal directeur Frans Boone.

Meer informatie:

Toelichting bouwproject en werking woonzorgcentrum
Frans Boone, zonaal directeur woonzorgzone Curando Noord
Westkerkestraat 66 – 8480 Eernegem
tel. 050 45 40 50
gsm 0495 80 37 22
frans.boone@curando.be

Algemeen
Kurt Le Comte, departementshoofd administratie en communicatie vzw Curando 
Vzw Curando O.L.V. van 7 Weeën Ruiselede
Pensionaatstraat 8A, 8755 Ruiselede
tel. 051 68 62 40 
gsm 0488 92 15 68
kurt.lecomte@curando.be