• Home
  • News
  • Nieuwe maatregelen voor woonzorgcentra - standpunt Curando

Nieuwe maatregelen voor woonzorgcentra - standpunt Curando

16 April 2020

Beste bezoeker van onze website. 

Beste familie en mantelzorger. 

Net als u hebben we gisteren het standpunt vernomen van de Nationale Veiligheidsraad dat het bezoek aan bewoners van woonzorgcentra voortaan terug zou toegestaan worden.

Op dit moment hebben we hierover van het Agentschap Zorg en Gezondheid nog geen verdere richtlijnen ontvangen. We hopen, samen met Zorgnet-Icuro en de andere koepelorganisaties dat de overheid op deze beslissing terugkomt. Wij vinden het nu te vroeg om bezoek toe te staan. Het risico dat het coronavirus onbewust in onze woonzorgcentra binnengebracht zou worden is veel te groot. En aangezien de tests nog niet overal zijn afgenomen weten we ook niet zeker welke bewoners en medewerkers positief testen. We beschikken tevens over onvoldoende extra beschermingsmateriaal en wij zijn organisatorisch nog niet in staat om de toestroom van bezoekers aan te kunnen.
Wij begrijpen dat het verbod op het bezoek na 4 weken voor iedereen lastig wordt.

Hoe graag we het bezoek ook zouden willen organiseren, we kunnen dit nu nog niet toestaan. Totdat de situatie veiliger wordt, willen wij u graag aanmoedigen om de bestaande communicatiekanalen (telefoon, raambezoek, Skype, Messenger, Facebook ….) veelvuldig te blijven gebruiken.

We danken u voor uw begrip en houden u verder op de hoogte.