• Home
  • News
  • Onthaalnamiddag voor nieuwe medewerkers

Onthaalnamiddag voor nieuwe medewerkers

25 Mar 2015

Op donderdag 26 maart 2015 ging er voor de derde keer een onthaalnamiddag voor nieuwe medewerkers door in Ruiselede.

Sinds 2014 organiseert de vzw deze onthaalnamiddagen voor de medewerkers die een jaar in dienst zijn. Deze namiddagen zijn bedoeld om onze nieuwe medewerkers een concreet beeld te geven van de werking van de vzw, de centrale diensten en de historische band met de zusters O.L.V. van 7 Weeën. Daarom staat ook een ontmoeting met de algemeen overste, zuster Christianne Decraene, en de algemeen directeur, Dirk Lips, op het programma, evenals een bezoek aan de kantoren van de centrale diensten en aan het klooster. Met een korte film over het leven en de werkzaamheden van onze zusters bieden we een inkijk in het religieus leven van onze congregatie.

We staan ook stil bij de ervaring dat we in ons werk en in ons privéleven graag het goede willen doen, dat goede bedoelingen niet altijd volstaan, en dat we nooit voor iedereen goed kunnen doen. Frederique Vanneuville (departementshoofd identiteit-kwaliteit) die deze namiddagen begeleidt, geeft in het laatste deel van de namiddag een aantal eenvoudige maar belangrijke wegwijzers in het zoeken naar het goede.

We hopen dat onze nieuwe medewerkers zich echt thuis voelen in Curando. Naar een onthaalnamiddag komen is immers een beetje als kennismaken met familie waar je tot dan alleen nog maar over had horen spreken, en tot de vaststelling komen dat die familie veel groter is dan je dacht, goed samenhangt en tegen jou zegt: je bent welkom, je hoort erbij, je bent een van ons!

De volgende bijeenkomst gaat door op donderdag 17 september.

De coördinatoren vorming van de woonzorgzones laten je tijdig weten als jij er de volgende keer bij bent!