• Home
  • News
  • Rusthuizen in de media: VZW Curando reageert.

Rusthuizen in de media: VZW Curando reageert.

22 Augustus 2016

Naar aanleiding van enkele artikelen die dit weekend en vandaag verschenen in de media willen wij als organisatie reageren. Vooral het artikel van maandag 22 augustus 2016 vindt Curando meer dan een brug te ver.

Als hedendaagse drager van de katholieke traditie staat Curando voor bezielde en menslievende zorg thuis of dicht bij huis. Dit proberen wij elke dag waar te maken in onze woonzorgcentra en aanverwante diensten. Dat bij ons niet altijd alles gesmeerd loopt ontkennen wij niet maar we werken dagelijks aan verbetering. We zijn er van overtuigd dat bij ons de mensen in goede handen zijn en dat onze zorg goed is, in het belang van elke zorgbehoeftige.

Als vzw beogen wij geen winst maar streven we naar de best mogelijke kwaliteit voor onze bewoners, bezoekers, patiënten, vrijwilligers en medewerkers. Dit vertaalt zich in de keuze om te werken met gemiddeld 0,6 voltijdse personeelsleden voor één bewoner. Deze manier van werken staat in grote tegenstelling met sommige commerciële voorzieningen waar gewerkt wordt met minder dan 0,4 voltijdse personeelsleden. Dit verschil in personeelsbezetting geeft uiteraard aanleiding tot grotere wachttijden en mindere kwaliteit van zorg in die instelling.

Ons streven naar goede kwaliteit vertaalt zich ook in onze aandacht voor voedingszorg, evolueren naar een dagindeling op maat van de bewoner, innovatie in de zorg …

Met deze reactie willen we de verschillen in werking in woonzorgcentra en zorgcentra op een meer objectieve manier in de aandacht brengen. We willen onze 900 medewerkers en 450 vrijwilligers – die zich dagelijks inzetten om kwalitatieve en warme zorg aan onze bewoners, bezoekers en patiënten te brengen – een hart onder de riem steken.

Samen zorgen en zorgen delen, zo worden we elke dag beter.