• Home
  • News
  • Schrijnend personeelstekort in de zorgsector. Een warme reactie.

Schrijnend personeelstekort in de zorgsector. Een warme reactie.

18 Januari 2019

Reeds enkele jaren worden zorgorganisaties getroffen door een tekort aan zorgpersoneel. Volgens Lon Holtzer, de Vlaamse zorgambassadeur, ligt één van de oorzaken bij het massaal op pensioen gaan van de generatie babyboomers. Het beroep verpleegkundige behoort tot de top 5 van de meest hardnekkige knelpuntberoepen. Onder druk van Europa verlengde de Vlaamse regering in 2016 de studieduur van de bacheloropleiding verpleegkundige van 3 naar 4 jaar, waardoor er in 2019 weinig tot geen studenten verpleegkunde afstuderen.

Visie op personeelsbeleid.

Mensen zijn het hart en de ziel van onze organisatie. Zonder hen geen Curando en zonder toegewijde medewerkers geen invulling van onze waarden, missie en strategie. Alle medewerkers die op vandaag bij Curando werken, wordt een warm hart toegedragen. Curando bedankt de medewerkers voor hun dagelijkse inzet, ook in deze moeilijke tijden. Want ook Curando blijft niet gespaard van dit personeelstekort.

Curando probeert hier innovatief op in te spelen. Zo werd in de zoektocht naar gekwalificeerd personeel de visie rond HRM onder de loep genomen. Het resultaat hiervan is een inspirerende visie op het personeelsbeleid bij Curando. Je vindt deze visie hier. Deze uitgeschreven visie wordt momenteel visueel vertaald. Het eerste resultaat is een filmpje dat onlangs op de sociale mediakanalen van vzw Curando werd gelanceerd. Het filmpje geeft de investering van Curando in de competentieontwikkeling, de persoonlijke groei, ambitie en lerend vermogen van iedere medewerker weer.

Daarnaast zet Curando de deuren open voor studenten. Zorgkundigen, verpleegkundigen, opvoeders, … in spé kunnen bij Curando terecht voor een zinvolle en leerrijke stage, maar eveneens voor een stille studeerplaats in één van onze voorzieningen. Studenten die in het weekend een centje wil bijverdienen kunnen hiervoor bij ons terecht. Wie bij Curando werkt, geniet van heel wat aantrekkelijke voordelen.

Eerder deze maand lanceerde Curando een nieuwe jobsite. Met deze jobsite stapt Curando mee op de digitale trein. Sollicitanten kunnen voortaan online, heel eenvoudig en rechtstreeks solliciteren. 

Warme oproep.

Ken je iemand die op zoek is naar een job in de zorg? Ken je iemand die leergierig is en studeren met werken combineren wil? Of wil je zelf de stap naar de zorgsector maken?

Solliciteer snel via onze vernieuwde jobsite. Bedankt om dit nieuws alvast te willen delen.

Curando hoopt via deze weg iedereen te overtuigen om te kiezen voor een warme werkgever binnen de zorgsector. Meer informatie over Curando vind je op www.curando.be.

Onze zorg herken je met de ogen dicht. Je voelt ze.