• Home
 • News
 • Vzw wzc Sint-Anna Eernegem en vzw Curando slaan de handen in elkaar.

Vzw wzc Sint-Anna Eernegem en vzw Curando slaan de handen in elkaar.

13 Juni 2018

Op woensdag 13 juni werd de samenwerking van vzw wzc Sint-Anna Eernegem en vzw Curando officieel bekendgemaakt. 

Samen sterker.

Het woonzorgcentrum Sint-Anna, bijna 140 jaar aanwezig in Eernegem, was al een tijdje op zoek naar een partner om zich zo voor te bereiden op de toekomst. Niet alleen de geplande bouwwerken vormen een uitdaging. Ook de eisen op vlak van kwaliteit, normen en digitalisering worden groter. Vlaanderen zal de financiering van de ouderzorg hervormen. De vzw Sint-Anna en de vzw Curando hadden elkaar snel gevonden. Beide organisaties zijn gegroeid vanuit zustercongregaties.

Patrick Vallé, directeur woonzorgzone Curando Noord

Het woonzorgcentrum Sint-Anna in Eernegem werkt sinds de bekendmaking operationeel samen met het woonzorgcentrum Herdershove in Brugge. Patrick Vallé, huidig algemeen directeur van Sint-Anna werd zonaal directeur van de woonzorgzone Curando Noord. Voor bewoners, bezoekers en medewerkers van Sint-Anna betekent de fusie een garantie op de verderzetting van de reeds bestaande kwaliteitsvolle zorg.

Uitbreidings- en vervangingsnieuwbouw

Ondertussen wordt ook werk gemaakt van de laatste fase van het masterplan voor de zorgsite in Eernegem. Na het bouwverlof start NV Vandenbussche met de bouwwerken. Door dit project zal de capaciteit van het woonzorgcentrum stijgen tot 117 woongelegenheden woonzorgcentrum, 3 kortverblijfkamers en 33 assistentiewoningen.

Kennismaken bij feestelijke receptie

Ter gelegenheid van de aankondiging van deze fusie werd op 13 juni in woonzorgcentrum Sint-Anna in Eernegem een feestelijk moment georganiseerd. Bij deze feestelijke gebeurtenis spraken Dhr. Ludo Demeulenaere, voorzitter vzw Sint-Anna, Dhr. Karl Bonny, burgemeester Ichtegem, Mevr. Greet Coens-De Roo, burgemeester Ruiselede en Dhr. Paul De Meulemeester, voorzitter vzw Curando de genodigden toe. Na de toespraken volgde een feestelijke receptie en was er tijd voor kennismaking.

Wens je meer informatie:

 • Patrick Vallé, directeur woonzorgzone Curando Noord
  WZC Sint-Anna Eernegem
  Westkerkestraat 66, 8480 Eernegem
  Tel 059/29 08 72 – 0475/82 16 61 – directie@wzc-sint-anna.be
   
 • Dirk Lips, algemeen directeur
  Vzw Curando O.L.V. van 7 Weeën Ruiselede
  Pensionaatstraat 8A, 8755 Ruiselede
  Tel. 051/68 62 40 – dirk.lips@curando.be
   
 • Kurt Le Comte, departementshoofd administratie & communicatie
  Vzw Curando O.L.V. van 7 Weeën Ruiselede
  Pensionaatstraat 8A, 8755 Ruiselede
  Tel. 051/68 62 40 – 0488/921 568 – kurt.lecomte@curando.be