• Home
  • News
  • Assistentiewoningen Curaremos feestelijk geopend

Assistentiewoningen Curaremos feestelijk geopend

15 Juni 2018

In Tielt werd op vrijdag 15 juni de groep van assistentiewoningen Curaremos officieel geopend in aanwezigheid van burgemeester Els De Rammelaere. De genodigden werden bij aankomst hartelijk verwelkomd door Zora, de humanoïde zorgrobot.

De werken zijn reeds een tijdje afgerond en de eerste residenten hebben hun intrek genomen in één van de 22 gloednieuwe assistentiewoningen. De woningen, gelegen in het centrum van Tielt zijn voorzien van een leefruimte en eetkamer, een keuken, een badkamer en één of twee slaapkamers. Op de hoogste verdieping werd een gemeenschappelijke ontmoetingsruimte met kitchenette en een ruim terras ingericht. Ook een aantal overdekte parkeerplaatsen werden voorzien.

De residenten kunnen volledig zelfstandig wonen maar dankzij de aanwezigheid van een woonassistent en een conciërge hebben zij de geruststelling dat er altijd iemand is waarop zij een beroep kunnen doen.

VZW Curando neemt de zorg- en dienstverlening van de bewoners op zich. Curando heeft een jarenlange expertise opgebouwd in de ouderenzorg en thuiszorgondersteunende diensten. Met de nieuwe assistentiewoningen breidt Curando haar dienstverlening in de regio verder uit. Naast de assistentiewoningen kunnen senioren ook in Ruiselede en Dentergem terecht voor een geïntegreerd zorg- en dienstenpakket via het lokaal dienstencentrum, dagverzorgingscentra, thuisverpleging Cura, kortverblijf en woonzorgcentra.

Ter gelegenheid van deze officiële opening hielden mevrouw Els De Rammelaere, burgemeester van stad Tielt, en de heer Paul De Meulemeester, voorzitter van vzw Curando een toespraak. Nadien werden alle genodigden getrakteerd op een feestelijke receptie. Woonassistent, Fanja Thoelen, stond klaar om geïnteresseerden een rondleiding doorheen het gloednieuwe gebouw te geven. 

 

Ontvang je graag wat meer informatie over de verhuur van deze assistentiewoningen?
De woonassistent staat je graag te woord.