• Home
  • News
  • Curando door cyberaanval getroffen.

Curando door cyberaanval getroffen.

24 Januari 2023

Als betrouwbare (zorg)partner willen wij u op de hoogte brengen dat vzw Curando door een cyberaanval getroffen werd.

Zondagochtend stelden onze IT-verantwoordelijken de cyberaanval vast op enkele van onze computerservers. Onder andere het elektronisch zorgdossier, de programma’s van de personeelsdienst en de dienst financiën waren ontoegankelijk. Onmiddellijk werden de nodige stappen ondernomen zodat geen andere informatie kon verloren gaan. Op dit moment weten we dat er data van onze servers gestolen werd, maar dat deze nog niet openbaar verspreid werd. Samen met onze vaste IT-partner en enkele gespecialiseerde organisaties werkt Curando aan een oplossing.

Omdat onze organisatie mogelijk ook met uw organisatie gegevens uitwisselde willen wij u hierover informeren en willen wij u vragen om extra alert te zijn. Ter verduidelijking geven we graag nog het volgende mee: het serversysteem werd aangevallen, het gaat dus enkel om de uitwisseling van bestanden en niet om de algemene mailuitwisseling.

Wij bieden onze welgemeende excuses aan voor het ongemak. Helaas zijn ook wij, ondanks de state of the art beveiliging en de meerdere audits en beveiligingssystemen niet van criminele cyberaanvallen gespaard gebleven. 
Mocht u hierover vragen hebben, of meer informatie wensen, dan kan je contact opnemen via support-ict@curando.be

Bedankt voor uw begrip.

 

Vriendelijke groeten

Dirk Lips 
Algemeen directeur