• Home
  • News
  • Curando opent gloednieuw lokaal dienstencentrum Flora in Oedelem

Curando opent gloednieuw lokaal dienstencentrum Flora in Oedelem

2 Juni 2023

Welzijn voor de buurt

Het nieuw lokaal dienstencentrum bevindt zich in de Bruggestraat 7 bus 1 in Oedelem en zal een breed scala aan diensten en activiteiten aanbieden om tegemoet te komen aan de behoeften van alle buurtbewoners. Het centrum zal fungeren als een ontmoetingsplaats waar buurtbewoners van alle leeftijden elkaar kunnen ontmoeten, van elkaar kunnen leren en elkaar kunnen ondersteunen.

"Het accent van een lokaal dienstencentrum lag vroeger vooral op activiteiten, een sociaal restaurant en vorming. Door de jaren heen bleek dat dit deze activiteiten geen doel op zich zijn, maar middelen die bijdragen tot gemeenschapsvorming en -verbinding. Een belangrijke rol gezien het hoge aantal alleenstaande ouderen die kampen met eenzaamheid." vertelt Dirk Notte, directeur woonzorgzone Oost van Curando.

Bestaand aanbod Curando versterken

Curando vzw biedt een geïntegreerd zorgaanbod aan in West-Vlaanderen (van Knokke-Heist tot Zwevegem). In Beernem biedt de organisatie meerdere zorgformules aan, gaande van woonzorgcentra Mariawende en Kasteeldomein Patershof, centrum voor dagverzorging Rosas, lokaal dienstencentrum Mirte, maar ook een (oriënterend) kortverblijf, herstelverblijf, Cura thuisverpleging en gezinszorg, warme maaltijden aan huis, nachttoezicht Cape en een Welbipunt.

Een groot aanbod, maar wie zorg wil aanbieden, moet ook dicht in de buurt aanwezig zijn. De opening van een lokaal dienstencentrum in deelgemeente Oedelem was dan ook een evidente keuze.

Samenwerking

Ook de gemeente Beernem ziet de meerwaarde van lokale dienstencentra en ondersteunt de werking met een jaarlijkse subsidie. Burgemeester van Beernem Jos Sypré: "Oedelem omarmt haar nieuwste inwoner: ' Flora'. Fantastisch om te zien hoe mensen hier ontmoetingskansen krijgen en zich verbonden kunnen voelen."

Iedereen welkom

Eerder dit jaar ging het lokaal dienstencentrum Flora al open. Je kan er terecht in de cafetaria op maandag-, dinsdag-, en donderdagnamiddag. Vrijblijvend kan je in het dienstencentrum ook deelnemen aan ontspannende activiteiten zoals de spel- en kaartnamiddag op dinsdag. Op donderdag worden er bewegingsmomenten met wekelijkse gezondheidswandelingen georganiseerd.

Het aanbod wordt in de loop van de komende maanden steeds uitgebreider. Je vindt een overzicht van alle activiteiten terug in het tweemaandelijks magazine op https://mirte-beernem.blogspot.be.