• Home
  • News
  • Dag van de Zorg 2018, Curando blikt terug.

Dag van de Zorg 2018, Curando blikt terug.

19 Mar 2018

Hoe guur het winterweer buiten ook was, des te warmer en gezelliger het was het op de site van woonzorgcentrum Herdershove in Brugge en in de groep van assistentiewoningen Curaremos in Tielt.

Naar aanleiding van de Dag van de Zorg zette vzw Curando de deuren wagenwijd open voor het publiek.
Op beide sites mochten we een 180-tal kijklustigen en bezoekers hartelijk verwelkomen.

Op de site van woonzorgcentrum Herdershove maakten zij kennis met enkele projecten zoals de bewegingstuin en de zorgboerderij. Maar ook de werking van de moestuin, de zorgbib en de hobbyclubjes werden toegelicht. Tussen de informatiestanden van vzw Curando stond ook de vzw Clinidogs. Deze organisatie laat mensen in contact komen met een hond. Deze dieren staan er om bekend dat zij mensen gelukkig maken en hen onvoorwaardelijke liefde schenken. Naast het informatieve luik werd de namiddag heerlijk aangevuld met heel wat lekkers. Zo konden bezoekers genieten van verse pannenkoeken, tiramisu … En met dit barre winterweer kon een tasje koffie of een warme chocomelk ook wel deugd doen.

In Tielt konden de bezoekers genieten van een heerlijk kopje koffie met vers gebakken wafels. Een rondleiding doorheen het splinternieuw gebouw en een toelichting over het volledige zorg- en dienstverleningspakket van vzw Curando maakten de bezoekers een stukje wijzer.

We blikken tevreden terug op een succesvolle en geslaagde editie van de Dag van de Zorg. Bedankt aan iedereen die een bezoekje bracht. Een dikke duim voor alle collega’s en vrijwilligers die deze dag tot een goed einde gebracht hebben.

Dit was Dag van de Zorg 2018, geniet samen met ons mee van de mooie sfeerbeelden en wie weet… tot volgend jaar.