• Home
  • News
  • Dienstencentrum Westkapelle opgestart

Dienstencentrum Westkapelle opgestart

16 Juli 2018

Sinds 2 juli baat Vzw Curando in Westkapelle (Knokke-Heist) een dienstencentrum uit. In het centrum kunnen buren en omwonenden uit de regio voortaan terecht voor tal van diensten. Zo wil Curando waarmaken wat in hun missie geschreven staat, bezielde en menslievende zorg geven, thuis of dicht bij huis. 

In het lokaal dienstencentrum in Westkapelle worden vanaf heden informatieve, recreatieve en vormende activiteiten aangeboden. Bezoekers kunnen volgens eigen interesse kiezen uit een breed aanbod van verschillende (hobby)activiteiten en een informatieve lessen. Iedere bezoeker kan bij ons ook terecht met vragen over thuiszorg- en verpleging.Daarnaast biedt het lokaal dienstencentrum ook hulp bij activiteiten uit het dagelijkse leven. Een kapbeurt, een manicure of pedicure, of hulp bij hygiënische zorgen, een versbereide warme maaltijd, of hulp bij het boodschappen doen, alles kan en mag.

Nieuw woonzorgdecreet.

In het nieuwe woonzorgdecreet wordt verwacht dat dienstencentra meer buurtgericht gaan werken en bijdragen aan sociale cohesie.
Daarom werd op 25 april een informatiesessie georganiseerd. Daar kwamen een 50-tal geïnteresseerden op af. Ze luisterden naar de plannen, stelden vragen en gaven ons zeer bruikbare suggesties.
Later, op 19 juni, stelde het dienstencentrum de deuren voor breed publiek open. Zo’n 150 mensen brachten een bezoek aan het dienstencentrum en genoten van de ontmoetingsmogelijkheden. Er was ook ruime belangstelling voor het bekijken van de 42 assistentiewoningen “De Zilvertorens Westkapelle” die in hetzelfde gebouw zijn ondergebracht.

Op zoek naar een naam.

Het lokale dienstencentrum is momenteel nog op zoek naar een naam. Ter gelegenheid van de opendeurdag werd een oproep gelanceerd en daarbij kwamen een tachtigtal voorstellen binnen. Een jury bekijkt de inzendingen en de achterliggende betekenis. Zij zullen een shortlist voorstellen die dan ter keuze aan het publiek wordt voorgelegd. Tegen begin september moet de naam gekend zijn.

Het dienstencentrum is alle weekdagen open van 10u tot 17u. Ann Hoste, die ook woonassistente is voor assistentiewoningen zal samen met gastvrouw Kathleen Neirinck en kok Michel Lemahieu  instaan voor de dagelijkse coördinatie van het dienstencentrum.

Meer informatie:

Ann Hoste, woonassistent
ann.hoste@curando.be
0472 01 78 55
Facebook: dienstencentrum Westkapelle