• Home
  • News
  • Europese Unie voor Senioren kiest Stefaan Vercamer als nieuwe voorzitter.

Europese Unie voor Senioren kiest Stefaan Vercamer als nieuwe voorzitter.

10 April 2024

Het congres van de Europese Unie voor Senioren verkoos gisteren Stefaan Vercamer als nieuwe voorzitter. De Europese Seniorenunie (ESU) is de grootste politieke seniorenorganisatie in Europa. Stefaan volgt An Hermans op.

Geen onbekende

Stefaan zetelde tussen 2007 en 2019 in de Kamer van volksvertegenwoordigers, waar hij zich inzette voor de commissie Sociale Zaken. Hij was ook geruime tijd lid van de Parlementaire Vergadering van de Raad van Europa. Op vandaag is Stefaan Vercamer een gewaardeerde schepen in de stad Oudenaarde. Zijn bevoegdheden zijn Cultuur – Wijkontwikkeling – Burgerzaken – Tewerkstelling – Sociale economie – Landbouw – Wonen – Kerkfabrieken. Stefaan werkt ook deeltijds als stafmedeweker bij de West-Vlaamse zorggroep Curando.

 

Curando fier op collega

“De voorbije weken werd de ouderenzorg te vaak negatief in de media gebracht. Deze negatieve beeldvorming bracht bij veel mensen verontwaardiging met zich mee. Zorgorganisaties hebben meer dan ooit een stem nodig die de belangen van ouderen vertegenwoordigt. We zijn dan ook fier dat de nieuwe voorzitter van de Europese ouderenraad een collega van Curando is”, vertelt Dirk Lips, algemeen directeur van de zorggroep Curando. 

Stem van senioren op Europees vlak laten horen

Na 11 jaar voorzitterschap geeft An Hermans de fakkel door Stefaan. “De ESU is een nieuwe boeiende uitdaging, die ik met veel enthousiasme aanga. Met de ervaring die ik opdoe in de ouderensector bij Curando en mijn politiek engagement, hoop ik een bijdrage te kunnen leveren om ook op Europees vlak de stem van de senioren te laten horen”, zegt Stefaan Vercamer.

Informatie 

Stefaan Vercamer, stafmedewerker                                Dirk Lips, algemeen directeur
VZW Curando O.L.V. van 7 Weeën Ruiselede               VZW Curando O.L.V. van 7 Weeën Ruiselede
Pensionaatstraat 8A, 8755 RUISELEDE                        Pensionaatstraat 8A, 8755 RUISELEDE
gsm: 0496 29 94 29                                                        gsm: 0483 00 60 42
e-mail: stefaan.vercamer@curando.be                          e-mail: dirk.lips@curando.be