• Home
  • News
  • Vernieuwd centrum voor dagverzorging Sparke Viers opent de deuren.

Vernieuwd centrum voor dagverzorging Sparke Viers opent de deuren.

4 November 2019

Centrum voor dagverzorging Sparke Viers

In de Speelpleinlaan werd het voormalige centrum voor dagverzorging Sparke Viers volledig gestript. “Het oude Sparke Viers voldeed niet meer aan de hedendaagse normen. In het vernieuwde centrum kunnen onze bezoekers in een comfortabele ruimte een gezellige dag beleven. Men kan er in een huiselijke sfeer genieten van het contact met anderen en deelnemen aan het dagelijkse gebeuren. Vanuit ieders interesses wordt een gevarieerd programma aangeboden met aandacht voor beweging, cultuur, creativiteit, muziek … . We hechten belang aan samen tafelen waarbij wij ’s middags een huisbereide warme maaltijd aanbieden. Voor wie niet op eigen initiatief kan komen voorzien wij georganiseerd vervoer. Samen met alle betrokken partijen zoeken we naar de meest passende antwoorden voor individuele vragen. We bezorgen iedereen graag een aangename dag, ‘gewoon waar het kan, bijzonder waar het moet’.” – Dirk Snauwaert, directeur.


Assistentiewoningen en cohousing Altegaar

Op de eerste en de tweede verdieping bevinden zich vijf assistentiewoningen. Hier bieden wij een vorm van samen-wonen aan, waar zelfstandigheid en respect voor privacy centraal staan. Er is een mogelijkheid tot noodoproep. Aanvullende dienstverleningen en kansen tot ontmoeting worden aangeboden door Cura thuisverpleging en gezinszorg, het centrum voor dagverzorging Sparke Viers en het woonzorgcentrum Westervier. Bij vragen kan men steeds terecht bij de woonassistent en de sociale dienst.

Naast de assistentiewoningen werd een woning ingericht om een cohousingsproject op te starten. Deze woning beschikt over drie slaapkamers met elk een afzonderlijke badkamer. De keuken en living zijn gemeenschappelijk. “Hierbij willen wij vanuit Curando als lokale partner verder werk maken van buurtverankerd leven, wonen en zorgen”. - weet Dirk Snauwaert.

Zo wordt dit nieuw project ‘Altegaar’  een ‘plek ‘waar mensen uit de buurt welkom zijn.