MAAK KENNIS MET ANNICK

11 Juli 2022
Centrum voor kortverblijf Marialove
Woonzorgcentrum Marialove
Lokaal dienstencentrum De Symfonie
Centrum voor dagverzorging De Melodie
Woonzorgcentrum De Karmel
Lokaal dienstencentrum De Karmel
Groep van assistentiewoningen De Karmel
Centrum voor kortverblijf De Karmel

Annick (54 jaar) woont in Heestert, heeft 2 kinderen en is sinds kort fiere oma van een kleindochter. Ze is een vaste waarde in het keukenteam van WZC Marialove waar ze al 26 jaar samen met haar collega’s instaat voor de bereidingen van de maaltijden. Daarnaast plaatst ze bestellingen bij leveranciers, etiketteert en stockeert ze de geleverde producten. Af en toe springt ze ook bij om de maaltijden te verpakken en klaar te zetten voor verdeling. Benieuwd waarom Annick bewust kiest voor een job in de ouderenzorg?

Wat zorgt ervoor dat je tevreden naar het werk vertrekt?

Ik vind het aangenaam dat deze job goed te combineren valt met mijn gezinsleven. Vroeger moest ik vaak onderbroken diensten werken, terwijl ik nu volledige dagen werk. Dat is niet alleen handig, maar het zorgt er ook voor dat ik meer tijd kan vrijmaken om in te spelen op de behoeftes van onze zorgvragers. Die persoonsgerichte zorg, daar haal ik veel voldoening uit.

Daarnaast werk ik in een team dat elkaar aanvult. We dragen elk ons steentje bij en de één bouwt verder op het werk van de ander. De sfeer zit goed, er is open communicatie en de samenwerking loopt vlot. Ik vind dit belangrijk, want tenslotte breng je heel wat tijd met elkaar door. Verder inspireren we elkaar om nieuwe recepten uit te proberen.

Onze inspanningen worden ook beloond. Als we een persoonlijke dankjewel of een bedankingsmailtje krijgen, doet dat veel deugd.

Ze zeggen wel eens ‘liefde gaat door de maag’. Hoe draag jij bij tot het welzijn en geluk van onze zorgvragers?

Ook met het keukenteam willen we zo veel mogelijk op maat van onze zorgvragers werken. Daarom gaan we persoonlijk langs bij nieuwe bewoners. We bespreken hun wensen, leggen de verschillende mogelijkheden uit en lichten de werking van de keuken toe. Zo leren wij de zorgvragers goed kennen en weten we waar we in de toekomst rekening mee moeten houden. Deze informatie vormt de basis voor onze maaltijdbereidingen. Als er iets verandert in de situatie van de zorgvragers brengen we wijzigingen aan. Daarnaast voorzien we soms extraatjes en passen we ons menu aan bij bijzondere gelegenheden.

We willen mee bijdragen om het de zorgvragers zo aangenaam mogelijk te maken. Deze persoonlijke aanpak betekent veel en we merken dat dit geapprecieerd wordt.

Wat maakt werken bij Curando zo bijzonder?

Ons keukenteam staat open voor vernieuwing en we krijgen ook de ruimte om nieuwe recepten uit te proberen of onze aanpak bij te sturen. Ik heb doorheen mijn loopbaan veel zien veranderen, maar ik heb onze werking vooral zien groeien en bloeien. Deze mogelijkheden tot verandering, de inspraak en kansen die we op de werkvloer krijgen, maken mijn job erg boeiend en uitdagend.