"De tijd bestaat maar omdat anders alles tegelijk zou gebeuren" (Albert Einstein)

Assistentiewoningen

Wat is een assistentiewoning?

Een assistentiewoning is een ruime flat die je kan huren binnen een groep van assistentiewoningen. De flat heeft een living, keuken, slaapkamer, toilet en badkamer en is uitgerust met een noodoproepsysteem. Er is voorzien in gemeenschappelijke ruimtes waar bewoners elkaar kunnen ontmoeten. In de groep van assistentiewoningen worden diensten aangeboden die zelfstandig wonen makkelijker maken.

Voor wie?

Assistentiewoningen zijn er voor alleenstaande en samenwonende senioren die zelfstandig willen blijven wonen. Ze zijn er voor senioren die gebruik willen maken van de georganiseerde en aangeboden zorgformules en hotelfaciliteiten en voor senioren die willen wonen in een rolstoeltoegankelijke flat. Assistentiewoningen zijn er ten slotte ook voor senioren die geen continue zorg en geen permanente begeleiding nodig hebben.

Assistentiewoningen in de vzw Curando

De groep van assistentiewoningen maakt deel uit van een ruimer zorgaanbod waar je als gebruiker met voorrang gebruik van kan maken. We hebben een eigen team van medewerkers die instaat voor zorgondersteuning en logistieke ondersteuning. Door onze eigen keuken worden dagelijks verse maaltijden aangeboden. Het oproepsysteem zorgt, wanneer je in nood verkeert, snel voor professionele (verpleegkundige) ondersteuning. Vzw Curando biedt assistentiewoningen aan in het centrum van Brugge, midden in de natuur in Beernem, en in de dorpskern van Ruiselede en Beernem.

Zorg en begeleiding

We bieden je een breed gamma aan zorg en begeleiding aan. Je betaalt enkel voor de diensten waar je gebruik van maakt. De woonassistent en de sociale dienst begeleiden je en helpen je je zorg, nu en in de toekomst, te plannen. We bieden je ook een ruim aanbod aan individuele contacten en groepsactiviteiten. Belangrijk is dat je altijd, in alle vrijheid, van onze dienstverlening gebruik kan maken.