Woonzorgcentrum Mariawende, woonzorgzone Curando Oost

Rollebaanstraat 10A
8730 Beernem
050 78 12 74

Directeur:
Dhr. Dirk Notte

Diensthoofd woonzorg:
Mevr. Rebecca Denys 

Diensthoofd sociaal werk:
Mevr. Isabel Spriet

Contacteer Mariawende

Historiek

De opening van een gesticht in 1908 door de zusters Onze-Lieve-Vrouw van 7 Weeën Ruiselede betekent de start van een dynamische eeuw van bejaardenzorg in Beernem. In 1910 volgt een uitbreiding van de instelling tot 43 woongelegenheden. We spreken dan van leef- en slaapzalen. Later, in 1945 wordt de vraag naar een tehuis met meer comfort en privacy steeds groter. In 1958 start de aanvang van de bouw van een nieuw tehuis met éénpersoonskamers in de Rollebaanstraat. De officiële opening en inzegening van het rusthuis "Mariawende" volgt in 1960. Tussen de periode van 1965-1975 vinden er zich non-stop (ver)bouwingen van een kleinschalig rusthuis tot een groot rustoord met 4 bouwlagen en een nieuwe kapel plaats.          

In 2003 wordt een vervangingsnieuwbouw gerealiseerd voor 133 woongelegenheden naast het bestaande rusthuis. Het bestaande woonzorgcentrum wordt nadien verbouwd tot een dagverzorgingscentrum, assistentiewoningen en een lokaal dienstencentrum. Op vandaag telt ons woonzorgcentrum 153 woongelegenheden. 

Woonzorgcentrum Mariawende vandaag

Woonzorgcentrum Mariawende beschikt vandaag over 153 individuele woongelegenheden, verdeeld over drie woonafdelingen die op hun beurt opgesplitst zijn in leefgroepen. Twee afdelingen zijn specifiek voorbehouden voor mensen met dementie. Van de 153 woongelegenheden zijn er ook 5 woongelegenheden bestemd voor mensen met MS / ALS.
Het huis ademt een 'buiten-ge-woon' thuisgevoel in een oase van groen en licht.

Op de afdelingen zijn er aangename en huiselijk ingerichte leefruimtes. Elke kamer is voorzien van standaard meubilair zoals een hoog-laagbed, een nachttafel, een zetel en een tafel met armstoel. In overleg met het team kan je je kamer zelf aanvullen en inrichten met eigen meubilair en decoratie.Elke kamer heeft een sanitaire ruimte met toilet, douche en lavabo. Verpozingsgelegenheid is er in onze cafetaria en in de zithoeken.

Dagprijs

Eénpersoonskamer: 55,74 euro
Erkende plaats MS/ALS: 43,13 euro
Herstelverblijf: 59,15 euro