Groep van assistentiewoningen De Zilvertorens Westkapelle, woonzorgzone Curando West

Westkapellestraat 454
8300 Knokke-Heist
050 36 86 36

Directeur:
Dhr. Dirk Snauwaert

Diensthoofd sociaal werk:
Dhr. Danny Goethals

Contacteer De Zilvertorens Westkapelle

Zorgcampus in de dorpskern van Westkapelle 

De assistentiewoningen zijn gelegen in de dorpskern van Westkapelle, vlakbij het woonzorgcentrum Onze-Lieve-Vrouw van Troost. Alle faciliteiten zoals handelszaken en openbaar vervoer zijn bereikbaar op wandelafstand. Met de fiets of de bus sta je op een kwartiertje aan de zeedijk of in het centrum van Knokke-Heist.

Wonen in alle vrijheid en comfort

Alle flats hebben een gezellige woonkamer, volledig uitgeruste keuken, mantelzorghoek met uitklapbaar bed, badkamer met ruime inloopdouche en aansluiting voor wasmachine en droogkast en een ruim en overdekt leefterras. Een vijftal flats zijn voorzien van twee slaapkamers.

In elke flat is een oproepsysteem aanwezig dat in verbinding staat met de woonassistent. Hierdoor kan op elk moment hulp worden verleend.

Eén woning in de groep van assistentiewoningen wordt bewoond door een conciërge. Deze conciërge is naast de woonassistent een tweede aanspreekpunt voor de bewoners. De conciërge is aanwezig om de permanentie ’s nachts en tijdens het weekend te verzekeren.

Ontmoetingsruimte en kapsalon

In het project vind je ook een sfeervolle gemeenschapsruimte waar je een maaltijd kunt nemen en waar je ook andere inwoners van Westkapelle kan ontmoeten tijdens één van de vele activiteiten die er in het lokaal dienstencentrum georganiseerd zullen worden. In het kapsalon en de wellnessruimte kan je je laten verwennen. Vlak naast het gebouw bevinden zich overdekte fietsenstallingen. Er zijn vijftien gemeenschappelijke autostaanplaatsen, waarvan twee voorbehouden voor mindervaliden.

Dagprijs

De dagprijs varieert tussen 44,00 euro en 54,00 euro, naargelang de ligging, grootte en comfort van de flat.