Lokaal dienstencentrum Mirte, woonzorgzone Curando Oost

Rollebaanstraat 10A
8730 Beernem
050 83 17 37

Directeur:
Mevr. Inge Bisschop
inge.bisschop@curando.be

Diensthoofd sociaal werk:
Mevr. Isabel Spriet
isabel.spriet@curando.be

Centrumleider lokaal dienstencentrum:
Mevr. Katelijne Coppejans
katelijne.coppejans@curando.be

Een open dienstencentrum

Lokaal dienstencentrum Mirte staat open voor iedereen en in het bijzonder voor mensen met een beginnende zorgvraag. We maken het gezellig en bieden voor elk wat wils. Zorgen voor welzijn en elkaar ontmoeten zijn het belangrijkst.

Cafetaria

Elke werkdag is de cafetaria open en 's middags wordt een voedzame maaltijd aangeboden. Dit alles tegen betaalbare prijzen.

Activiteiten

Vrijblijvend kan je deelnemen aan ontspannende activiteiten (kallestekken, naaigroep, breigroep, kaarten...), bewegingsmomenten (fitness, turnen...) en lessen (computer, koken, tekenen en schilderen...). Er zijn ook informatiemiddagen over gezondheidszorg (het ziekenhuis van de toekomst, wat is psychische kwetsbaar zijn, wat is dementie...). Daarnaast kan je altijd gebruik maken van onze ondersteuning rond zorg; onder meer door gezondheidsadvies (zoals het meten van de bloeddruk) of door je te helpen bij het nemen van een bad. Zit je met vragen, dan kan je terecht bij de sociale dienst.

Woonzorgzone Curando Oost

Ons dienstencentrum Mirte is een deel van een geheel dat totaalzorg aanbiedt: thuiszorg, dagverzorging, assistentiewoningen, kortverblijf en woonzorg. Onze vrijwilligers zijn volwaardige medewerkers die elk verantwoordelijk zijn voor hun specifieke taak. Kortom, ons dienstencentrum Mirte is, dankzij de samenwerking met professionelen, gebruikers en vrijwilligers, een eigentijds ontmoetingscentrum. De komende jaren wordt ook buurtwerking belangrijk. Samenwerking met de buurt vergroot de kansen om zelfstandig te kunnen blijven wonen, leven en werken.