Woonzorgcentrum Sint-Jozef, woonzorgzone Curando Midden

Pensionaatstraat 8
8755 Ruiselede
051 68 92 09

Directeur:
Mevr. Jo Vettenburg

Diensthoofd woonzorg:
Dhr. Luc Fockedey

Diensthoofd sociaal werk:
Mevr. Nele Verbeke

Contacteer Sint-Jozef

Historiek

De geschiedenis van het woonzorgcentrum Sint-Jozef gaat terug tot 1844. Toen werd door de Zuster van Onze Lieve Vrouw van 7 Weeën Ruiselede een thuis voor ouderen van dagen gesticht, opgesplitst in een oudemannen- en oudevrouwenhuis. Later, verhuisden de mannen naar een woonst in de Eyerstraat en de vrouwen naar een woonst in de Pensionaatstraat. In 1952 werd het mannenhuis vernieuwd en het werd toegewijd aan Sint-Jozef. In 1956 werd het rusthuis uitgebreid met een vleugel voor vrouwen. In 1974 werd het rusthuis verbouwd met een restaurant en een kleine kapel. Tot op vandaag bevat het woonzorgcentrum 75 woongelegenheden.  

Woonzorgcentrum Sint-Jozef

Het verzorgingscentrum is gelegen in het centrum van Ruiselede. In ons huis bieden medewerkers en vrijwilligers samen huisvesting, dienstverlening en zorg aan voor 75 bewoners met een zorgvraag uit Ruiselede en omgeving. Er is een ‘beschermende afdeling’ waar mensen met dementie wonen. Op deze afdeling is de werking volledig afgestemd op hun behoeften en noden. Daarnaast is er een afdeling waar vooral mensen wonen met een meer fysieke problematiek. We zijn ervan overtuigd dat de sleutel tot goede zorg ligt in een goede samenwerking en communicatie tussen alle betrokkenen. En dat zijn zowel de zorgvrager en zijn naasten, als alle zorgverleners van Sint-Jozef.

Onze woonafdelingen

Woonafdeling 'De Tandem'

Deze afdeling bevindt zich op het gelijkvloers en op de 2de verdieping ter hoogte van de Pensionaatstraat. Er zijn 32 kamers voorzien van een aangepast bed en meubelen. Elke kamer heeft sanitaire voorzieningen en een oproepsysteem. Rekening houdend met de bewegingsruimte, gebeurt de inrichting in overleg met de bewoner en de familie. De afdeling beschikt over een gezellig ingericht restaurant waar de maaltijd genuttigd kan worden.

Woonafdeling 'De Haard'

Deze afdeling bevindt zich op het 1ste verdiep. Op deze afdeling worden speciale zorgen aangeboden voor ouderen met dementie. Er zijn 33 woongelegenheden voorzien van een aangepast bed en meubelen. Elke kamer heeft sanitaire voorzieningen en een oproepsysteem. De ouderen van deze afdeling kunnen de dag doorbrengen in de leefruimte waar aangepaste animatie-activiteiten plaatsvinden.

 

Dagprijs

Eenpersoonskamer standaard: 53,27 euro
Eenpersoonskamer groot: 54,67 euro
Tweepersoonskamer: 46,09 euro

Wens je ons woonzorgcentrum eens te bezoeken, of ben je op zoek naar bijkomende informatie dan kan je ons telefonisch bereiken of mailen via het contactformulier.