ver·zor·ging (de; v) - zorgen voor iemand gebeurt door onze professionele collega's in een warme omgeving.  

In een dagcentrum kan een 65+'er een of meerdere dagen of uren per week terecht voor opvang en ondersteuning in de dagelijkse taken. 

ver·zor·ging (de; v) - zorgen voor iemand gebeurt door onze professionele collega's in een warme omgeving. 

In een dagcentrum kan een 65+'er een of meerdere dagen of uren per week terecht voor opvang en ondersteuning in de dagelijkse taken.

Centrum voor dagverzorging Rosas, woonzorgzone Curando Oost

Rollebaanstraat 10A
8730 Beernem
050 83 17 36

Directeur:
Mevr. Inge Bisschop
inge.bisschop@curando.be

Diensthoofd sociaal werk:
Mevr. Isabel Spriet
isabel.spriet@curando.be

Coördinator dagverzorgingscentrum:
Mevr. Annelies Buysse
annelies.buysse@curando.be

Even weg van huis en daardoor langer thuis

Rosas is een zorgformule die plaats en begeleiding biedt aan gemiddeld 25 bezoekers per dag. Ons motto is: 'Even weg van huis en daardoor langer thuis'. Onze belangrijkste opdracht bestaat erin ouderen te ondersteunen die zo lang mogelijk in hun eigen omgeving wensen te blijven. Studies tonen aan dat bezoekers van een dagverzorgingscentrum gemiddeld twee jaar langer thuis kunnen blijven. Alle ouderen vanaf 65 jaar die om een of andere reden ondersteuning nodig hebben, zijn bij ons welkom. Het kan gaan om ondersteuning van de oudere zelf, maar ook om ondersteuning van de mantelzorger.

Verbondenheid dankzij onze buren

Door onze verbondenheid met woonzorgcentrum en centrum voor kortverblijf Mariawende en lokaal dienstencentrum Mirte, bieden wij een ruim gamma diensten aan. Zo kunnen we naast onze eigen werking om ouderen een zorgzame en aangepaste daginvulling te bieden, ook een beroep doen op het aanbod van de ‘buren’:

 • Ouderen en hun familie kunnen bij de sociale dienst terecht met al hun vragen over tegemoetkomingen en zorgtrajectbegeleiding
 • Wij kunnen zorgen voor een afspraak bij onze kapper
 • Wij contacteren op jouw vraag de pedicure of kinesist
 • Soms kunnen ouderen aansluiten bij de activiteiten van Mirte en kan de cafetaria worden bezocht.

Diensten en aanbod 

Binnen onze eigen werking organiseren we tal van aangepaste activiteiten en bieden we een warme maaltijd aan met nadien de mogelijkheid tot middagrust. Ons aanbod is vrijblijvend: er wordt zoveel mogelijk rekening gehouden met de wensen van de oudere en zijn of haar familie. We proberen samen een persoonlijke begeleiding uit te werken. Hiervoor werken we nauw samen met de andere thuiszorg ondersteunende diensten zoals thuisverpleging, gezins- en thuiszorg en huisarts en brengen we jullie zo nodig in contact met de nodige zorginstanties. Wij beschikken over eigen wagens – met of zonder lift – om ouderen thuis op te halen en weer naar huis te brengen. Wie hier geen gebruik wenst van te maken, kan natuurlijk op eigen houtje naar het DVC komen. We zijn dagelijks open van 08.30 uur tot 17.00 uur, behalve in het weekend en op wettelijke feestdagen.

Dagprijs

 • Volledige dag: 27,22 euro
 • Halve dag (met maaltijd): 18,08 euro
 • Ochtendopvang (met ontbijt): 8,29 euro
 • Ochtendopvang (zonder ontbijt): 4,64 euro 
 • Avondopvang (met avondmaal): 8,12 euro
 • Avondopvang (zonder avondmaal): 5,33 euro
   
 • Supplement vervoer per rit bedraagt 3,50 euro.