• Home
  • Blog
  • Ontmoet onze bijzondere bewoner: Bonnie

Ontmoet onze bijzondere bewoner: Bonnie

12 Juli 2022
Centrum voor dagverzorging Rosas
Lokaal dienstencentrum Mirte
Centrum voor kortverblijf Mariawende
Woonzorgcentrum Mariawende
Groep van assistentiewoningen Kloosterhof
Groep van assistentiewoningen Kasteeldomein Patershof
Woonzorgcentrum Kasteeldomein Patershof

Trouwe metgezel

Bonnie is het huisdier van bewoner Michel. Toen hij nog thuis woonde, was Bonnie zijn vaste metgezel. Maar op een bepaald moment werd Michel ziek en opgenomen in het ziekenhuis. Een lang herstelde volgde en een opname in het woonzorgcentrum was noodzakelijk. Al die tijd verbleef Bonnie in een kattenhotel, waar ze ondergebracht was door de huishoudhulp van haar eigenaar.

Bij de opname in het woonzorgcentrum wist het personeel niet van het bestaan van Bonnie af tot de huishoudhulp langskwam om te melden dat de kat nog steeds in het kattenhotel verblijft. En toen schoten onze collega’s in actie.

Samen op (be)zoek

In het woonzorgcentrum werd eerst besproken of Bonnie kon overgebracht worden en mocht verblijven bij Michel op de kamer. Geen evidente keuze, want een huisdier zorgt voor extra werk en hygiënemaatregelen. Ook was het personeel niet zeker of hij Bonnie nog wel zou herkennen en er mee wou samenleven.
Een eerste stap was het bezoeken van Bonnie. Zo gezegd zo gedaan, een van onze collega’s ging samen met Michel op bezoek in het kattenhotel. Een hele uitstap, maar het werd onmiddellijk duidelijk dat Bonnie haar eigenaar nog kende en omgekeerd. Het werd een emotioneel weerzien.

Bijzondere bewoner

Na de ontmoeting was het duidelijk: Bonnie moest weer verenigd worden met haar baasje. Het personeel maakte goede afspraken en op een dag verhuisde Bonnie naar de kamer van Michel in het woonzorgcentrum. Een heuse onderneming, maar Bonnie voelde zich direct thuis.
Zo goed zelfs dat ze steeds te vinden is in de gangen van het centrum en rondloopt als een echte diva! Al kruipt ze voor een knuffel uiteraard altijd graag op de schoot van haar baasje.

Zo zie je maar dat we bij Curando niet enkel zorg dragen voor onze bewoners, maar ook voor onze bijzondere viervoeters!