• Home
  • Blog
  • Samenwerking tussen Oranje vzw en Curando

Samenwerking tussen Oranje vzw en Curando

24 Oktober 2022
Groep van assistentiewoningen Sint-Anna
Woonzorgcentrum Sint-Anna
Centrum voor kortverblijf Sint-Anna
Woonzorgcentrum Herdershove
Centrum voor kortverblijf Herdershove
Centrum voor dagverzorging De Moerbei

Sinds april is er een samenwerking tussen Curando en vzw Oranje. Enkele bewoners met beperking hebben hun intrek genomen in een gebouw vlak naast WZC Sint-Anna in Eernegem. Binnenkort komen er nog enkele bewoners bij.

Inclusie door verbinding met de buurt

Vzw Oranje zet sterk in op inclusie door bewoners te verbinden met de buurt. Iets waar Curando uiteraard volledig achter staat. De bewoners van Oranje helpen mee in de buurt en doen vrijwilligerswerk.

Intensieve samenwerking

Maar er wordt uiteraard ook gekeken naar de noden van de bewoners zelf. Het gebouw grenst aan ons woonzorgcentrum en dus was een samenwerking vanzelfsprekend. Die letterlijke verbinding zorgt tegelijk voor een mooie samenwerking. Zo wordt er vanuit Curando onder andere maaltijden en nachtpermanentie voorzien en kunnen bijvoorbeeld ouders en hun kind een thuis krijgen op dezelfde site in het gebouw van Oranje en onze assistentiewoningen.

Persmoment

Nu de bewoners van vzw Oranje al even gesetteld zijn, werd Curando, de buurt en de pers uitgenodigd om een kijkje te komen nemen op 21 oktober 2022.