• Home
  • Blog
  • Maak kennis met Stephanie, jobstudente bij Curando

Maak kennis met Stephanie, jobstudente bij Curando

26 April 2023
Woonzorgcentrum Sint-Jozef

Stephanie (27) studeerde recent af als bachelor in de verpleegkunde.

Tijdens haar studies konden we 6 jaar lang op haar hulp rekenen in WZC Sint-Jozef (Ruiselede). Ze deed er bakken ervaring op en blikt met veel plezier terug op een aangename en leerrijke vakantiejob.

 

Benieuwd naar haar verhaal? Lees dan snel verder! 

Hoe ben je bij Curando terecht gekomen en wat motiveerde je om jaar na jaar terug te keren?

Ik ben in 2017 begonnen met mijn opleiding verpleegkunde en wilde graag van bij de start tijdens de weekends en vakanties praktijkervaring opdoen. Ik heb Curando leren kennen via mijn nicht die hier ook als jobstudent werkte. Haar positieve ervaringen overtuigden me om ook te solliciteren.

Ik startte met weinig ervaring, maar het werd me al snel duidelijk dat ik in een boeiende werkomgeving met veel leerkansen terechtkwam. Jaar na jaar bouwde ik zowel met de collega’s als met de bewoners een vertrouwensband op. Voor mij was het telkens terug thuiskomen en een fijn weerzien. De dankbaarheid en het vertrouwen van bewoners zorgden ervoor dat ik mijn shiften met een voldaan gevoel afsloot. Daarnaast kreeg ik steeds meer verantwoordelijkheid. Dit vond ik erg spannend, maar anderzijds trok me dat ook erg aan. Het gaf me veel zelfvertrouwen en ik keek elk jaar uit naar de nieuwe uitdagingen die op mijn pad zouden komen.

Ik geef toe dat ik een gewoontebeestje ben, maar dat gaf zeker niet de doorslag om elk jaar te blijven terugkeren. Ik ben een loyaal persoon en als ik voel dat ik veel kansen krijg en correct behandeld word, apprecieer ik dat enorm. Uiteraard was het centje dat ik verdiende mooi meegenomen, ook al was dat voor mij nooit de hoofdreden om het jaar nadien terug te komen.

Welke taken voerde je uit tijdens je vakantiejob?

In het begin stond ik in voor de verzorgende taken. Dit waren vooral hygiënische en logistieke taken zoals mensen wassen, aankleden, maaltijden op- en afdienen, maaltijd- en toiletbegeleiding, koffiebedeling ... Eénmaal ik zorgkundige was, mocht ik naast deze taken bijvoorbeeld ook helpen bij de inname van medicatie en het aanbrengen van verbanden. Van zodra ik mijn HBO 5-diploma als verpleegkundige behaalde, breidde mijn takenpakket terug uit. Ik stond naast de verzorgende taken o.a. in voor de wondzorg, glycemiebepalingen, toediening van injecties en soms was ik ook  het aanspreekpunt op de afdeling. Ik heb dus gaandeweg heel wat ervaring opgebouwd en van heel wat zorgtaken kunnen proeven.

Kan je iets meer vertellen over de werksfeer op de afdeling?

De werksfeer en samenwerking met collega’s heb ik altijd positief ervaren. Je vertrekt niet elke dag met even veel zin naar het werk, maar toch kreeg mijn enthousiasme elke keer terug de bovenhand doorheen mijn shift. Er wordt veel gelachen, gedanst en iedereen is vriendelijk. Ondanks de drukte tijdens vakanties en weekends, kon ik op elk moment beroep doen op mijn collega’s en de teamcoördinator. Geen enkele vraag bleef onbeantwoord en er werd zo veel mogelijk rekening gehouden met mijn schoolplanning. Iedereen is heel collegiaal en helpt elkaar waar men kan. Wat je zelf geeft, krijg je dubbel en dik terug.

Waarom zou jij Curando aanraden aan andere jobstudenten?

Curando is een plaats waar je jezelf mag zijn en waar je ook veel kansen en vertrouwen krijgt. Je vormt er samen met je collega’s één geheel. Ook als nieuwkomer of student hoor je erbij en kan je van dat teamgevoel meegenieten. Ik voelde me er nooit een gewone student, maar wel een gelijkwaardige collega die betrokken, gehoord en geapprecieerd werd in mijn kunnen en kreeg er steeds de ruimte om te groeien en bij te leren.